Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Nyújtsd a mancsod, légy a barátom!

2022.09.10
14:44
2022.09.10
15:54
Forrás
Pannon RTV
Kutya-örökbefogadási akciót tartott Óbecse központjában az Óbecsei Ifjúsági Szervezet. A rendezvény célja a felelős kutyatartás és az örökbefogadás népszerűsítése volt, a szervezők emellett adományokat is gyűjtöttek az óbecsei állatmenhelynek.

Fajkutyák és keverékek is voltak azon a bemutatón, amelyet az Óbecsei Ifjúsági Szervezet tartott Óbecse központjában. Miomira Lam és a testvére is két-két kutyával érkezett.

Miomira Lam, Óbecse: „A kutya jobban szereti a gazdáját, mint saját magát. Azt az örömöt, amikor hazaérünk, ami olyan, mintha nagyon sokáig nem lettünk volna otthon, nem lehet szavakkal leírni. A kutya megváltoztatja az embert.”

Az óbecsei menhelyen mindig több kutya van, mint amekkora a befogadóképessége. Közülük néhány kölyökkutyát el is hoztak a rendezvényre a gondozók, abban a reményben, hogy gazdára találnak.

Ljubica Skakić, Óbecse: „Nincs kutyám, de szeretnék egyet, mert nagyon kedvesek és szeretnek játszani.”

A Nyújtsd a mancsod, légy a barátom! elnevezésű rendezvényt az Óbecsei Ifjúsági Szervezet már nem először szervezte meg a városban.

Olivera Marić, szervező, Óbecsei Ifjúsági Szervezet: „A célunk az, hogy népszerűsítsük a felelős állattartást, és mindenekelőtt, hogy örökbe adjunk néhányat a kutyák közül, amelyek sajnos utcára kerültek és a menhelyen végezték. Ez a fő célunk.”

Az akció során pénzadományokat, kutyatápot és etetőtálat is kaptak ajándékba a szervezők.

örökbefogadás
akció
Óbecse
Óbecsei Ifjúsági Szervezet

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.