Ugrás a tartalomra

Nyúlfőző és nyúlsütő versenyt rendeztek Magyarkanizsán (videó)

2017-04-30
11:56
Nyúlfőző és nyúlsütő versenyt szerveztek Magyarkanizsán
Nyúlfőző és nyúlsütő versenyt szerveztek Magyarkanizsán. A cserépgyár korábbi nyaralótelepére Vajdaság számos településéről érkeztek csapatok, hogy bemutassák, vidékükön hogyan készítik a nyúlételeket. Magyarkanizsán második alkalommal szervezték meg ezt a versenyt, és noha elég hűvös volt az idő, majdnem 40 csapat benevezett, hogy megmutassa, hogyan főzik illetve sütik a nyulat saját közösségükben. Egy majdnem 30 fős óbecsei baráti társaság nyulat főzött és sütött is. Főszakácsuk töredelmesen bevallotta, hogy először készített nyulat bográcsban. Vukelić Csaba, résztvevő, Óbecse: „Félig paprikás, félig pörkölt, de pörköltnek mondható, én is először csinálom. Ritka dolog, de a pörkölt mellé sütünk még két csirkét.”A magyarkanizsaiakat egyetlen csapat képviselte. Gordos József, résztvevő, Magyarkanizsa: „Volt egy nagyon jó mesterem, aki mindiog felemelte a kezét és azt mondta, öt dolog kell a jó pörkölthöz: egyik a víz, a többi a hagyma, a só, a bors és persze a hús is kell még hozzá.” Szerveztek kalácssütő- és pálinkaversenyt is, utóbbit Dukai Verona irányításával a Horgosi Termelők Klubja pálinka-szakosztályának zsűrije bírálta el. Dukai Verona, a pálinkaverseny zsűrijének elnöke: „46 minta érkezett, nagyon jó pálinkákkal találkoztunk, szinte már majdnem veszekedésbe ment már a bírálás, igyekeztünk igazságosan elbírálni a pálinkákat.” A nemzetközi zsűri értékes díjakkal és versenyekre szóló meghívásokkal jutalmazta a legjobbakat. Az eseményen kisállat bemutatóra is sor került, a látogatók frissen sült lángossal, bográcsos birka- és nyúlpörkölttel csillapíthatták étvágyukat.
Magyarkanizsa
nyúlfőző és nyúlsütő verseny

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.