Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Nyuszi, süni, mókus és sok egyéb kisállat várja a látogatókat Szabadkán

2019-11-30
15:57
2020-01-31
18:06
Forrás
Pannon RTV
Kisállat-kiállítást és országos ornitológiai országos bajnokságot tartanak Szabadkán.

A rendezvényre több mint kétszázötven kiállító érkezett. Az érdeklődőket péntek óta várják a papagájok, a nyulak, a baromfik, a galambok és egyéb állatok.

A szabadkai kiállítás pénteken kezdődött. Több mint 1800 állat, több mint 250 kiállító. 800 fajta galamb, különböző színű és mintázatú papagájok, kanárik, baromfik, valamint egzotikus állatfajok megtekintésére van lehetőség.

Tomek Róbert, alelnök, Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete: „Ezt a szabadkai kiállítást 35. alkalommal szerveztük meg, és a kiállítás keretein belül meg van szervezve a 61. ornitológiai országos bajnokság is. Ez két külön ágon fut, az egyik a kisállatok és ide tartoznak a nyuszik, a dísz baromfik, a baromfik és a galambok. A másik az ornitológiai rész, ezek pedig a díszmadarak.”

Az ornitológiai bajnokságon meghatározott kritériumok alapján pontozzák a madarak tollazatát, méretét, kondícióját valamint színezetét.

A kiállítás során a barátságosabb állatok simogatására is lehetséges, ezért a gyermekek körében a nyulak, a hörcsögök és a mókusok standja a leglátogatottabb.

Gombás Gáborral és anyukájával is a csincsillák és a lemmingek ketrecénél találkozott stábunk. A kisfiú örömmel mesélte, hogy la mókusok lettek a kedvencei, de még látott galambokat is.


Pósa Gábor több alkalommal vett részt hasonló kiállításon. Mókusok és hörcsögök tenyésztésével is foglalkozik. A Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének tagjaként vett részt az eseményen: „Az egzotikus állatok terrarisztikájával, akvarisztikájával foglalkozunk és hetedik, nyolcadik alkalommal állítunk ki a kiállításon itt Szabadkán. Főleg egzotikus állatokat, kígyókat, pókokat, gyíkokat, rágcsálókat, mókusokat szoktunk hozni. Akvarisztikával sajnos az idén nem tudtunk jönni.”

A szabadkai kiállítás vasárnap délig várja a látogatókat a valamikori Aleksandro bútorüzlet épületében.

kisállat-kiállítás
Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete
Tomek Róbert
Szabadka

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.