Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Nyüzsgés volt ma a topolyai piacon

2019-04-20
14:08
2019-04-20
18:55
Forrás
Pannon RTV
Sonka, kolbász, tojás, torma - minden magyar család asztalán megtalálhatóak húsvétkor. A topolyai piacon sokan ma vásárolták meg az ünnepi asztalra való finomságokat.

Nagy a nyüzsgés a topolyai piacon, sokan itt vásárolják meg az ünnepi asztalra valót, és a nyuszifészekbe is kerül valami.

Fonott kalács, együtt főzött sonka és kolbász - ez a hagyományos húsvéti menü - mondja Molnár Gábor Ildikó. Hozzátette: „Most a kolbászt fogom beszerezni, illetve a tojás és a torma sem maradhat ki. Mi nagyon szeretjük a tejtermékeket, úgyhogy vásárolok még túrót, sajtot és friss zöldségeket is.”

A henteseknél nagy a forgalom, a sonka, csülök kilogrammja 500-550 dinár, a kolbász ára is 500 dinár körül van.

Sinkovics László, hentes, Kishegyes: „A legkelendőbb a párolt sonka, a füstölt csülök és a lángolt kolbász. Húsvétkor ezt viszik a legjobban. Sokan vesznek marhahúst pörköltnek.”

Friss szálas tormát és már előre fűszerezett üveges tormát is kínáltak a piacon, amire nagy a kereslet húsvét környékén.

Somogyi Ilona, termelő, Hajdújárás: „Ez egy régi családi recept és mindig ugyanígy csinálom, nem is szoktam változtatni rajta, mivel bevált.”

A gyerekek legnagyobb örömére csokitojásból és csokinyusziból is van elég. A legtöbb családban nyuszifészekbe várják az ajándékokat.

Bačić Hella, Bajsa: „A fészekbe csoki, csokinyuszi, nyalánkságok kerülnek. Ez mellett a lányom görkorit a család legfiatalabb tagja pedig járókát kap.”

Az ünnep jó alkalmat ad arra, hogy a megterített ünnepi asztal körül összejöjjön a család.

Topolya

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.