Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Tímár Zsolt

Október utolsó hétvégéjén tartják a Szármafesztivált Topolyán

2019-10-01
17:39
2019-10-03
12:38
Forrás
Pannon RTV
Az idén rendhagyó módon október 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap is gazdag program várja a szárma szerelmeseit a topolyai vásártéren.

A szombati versenyre idén is 5-10 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, a nevezési díj 2500 dinár csapatonként. Ez az összeg tartalmaz 2,5 kg darált húst, a tüzelőanyagot és a kenyeret, a többi hozzávalót a résztvevőknek kell biztosítaniuk. A Művelődési Ház 024/713-515-ös telefonszámán október 23-ig várják a csapatok jelentkezését. A helyszínen már elkészített szármát is lehet vásárolni a nézelődőknek. A rendezvény fő támogatói Topolya Község önkormányzata és a magyar kormány.

Tölgyesi Huba, a Szármafesztivál szervezője, Topolya: „A vasárnapi ebédet 10-től 15 óráig lehet majd elfogyasztani. A Juhász zenekar gyerekkoncertet tart vasárnap. Szombaton pedig a megszokott főzőverseny zajlik három kategóriában - klasszikus szárma, különleges szárma és vegetáriánus szárma. Gazdag kirakodóvásár is lesz helyi termékekkel, különböző gasztronómiai finomságokkal. Idén igyekeztünk jó zenei programot összeállítani. Délben a La Banda női tamburazenekar fog minket szórakoztatni, fél háromkor színpadra lép a Parno Graszt együttes, este pedig a Sin Seekas fog koncertezni.”

Topolya
szárma
Szármafesztivál

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.