Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Olvasásra fel!

2021.02.05
11:34
2021.02.05
17:56
Forrás
Pannon RTV
Kihirdették az Olvasásra fel! pályázat nyerteseit. Az adai Szarvas Gábor Könyvtár hetedik alkalommal hirdette meg az eseményt, amelyre közel 90 gyerek küldött be pályaművet.

Az óvodás és elsős korosztály meseillusztrációkkal készült a pályázatra. A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola 1.c. osztálya és az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény, Csipet-csapat csoportja első díjban részesült.

Barna Elena Holle anyót rajzolta le: „Azért őt rajzoltam le, mert szeretem, hogy rázza a párnáját, meg szép hópihéket hullat a városra.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sóti Éva óvónő szerint az olvasással fejlődik a gyermekek képzelőereje, ami nemcsak a tanulásnak, hanem a személyiség fejlődésének is az egyik legfontosabb eszköze: „A mesék által a szókincsük, a képzelőviláguk, a kreativitásuk is részben fejlődik. Mindazok a dolgok,- mint például a kifejezőkészségük-, amit később kamatoztatni tudnak majd az iskolában.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az Olvasásra fel! pályázatot hetedik alkalommal hirdették meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára.

Papp Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Idén összesen 90 pályázótól kaptunk pályamunkát, ez nagyon-nagyon sok. Ami még újdonság ebben az évben, hogy nemcsak a községbeli iskolásoktól, óvodásoktól vártunk munkákat, hanem kiterjesztettük egész Vajdaságra és így esett meg, hogy Szabadkáról, Tornyosról, Zentáról, Péterrévéről és Földvárról is érkeztek pályamunkák hozzánk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Barna Kolozsi Valéria, a könyvtár igazgatója bízik benne, hogy idén a járványhelyzet lehetővé teszi a kulturális események megtartását is: „Az adai Könyvtár foglalkozik még színházi előadásokkal ha kell, filmvetítésekkel, különböző előadásokkal, pályázatokkal. Kiállítótermünk van, képzőművészettel is foglalkozunk, de ez elmaradt a 2020-as évben. A 2021-es tervünk már megvan.”

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár június 30-ig hétfőtől péntekig, valamint szombaton is várja a látogatókat, ezt követően a nyár folyamán szombatonként zárva tart.

Ada
Olvasásra fel!
Barna Kolozsi Valéria
Papp Horváth Csilla
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.