Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Olvasásra fel!

2021.02.05
11:34
2021.02.05
17:56
Forrás
Pannon RTV
Kihirdették az Olvasásra fel! pályázat nyerteseit. Az adai Szarvas Gábor Könyvtár hetedik alkalommal hirdette meg az eseményt, amelyre közel 90 gyerek küldött be pályaművet.

Az óvodás és elsős korosztály meseillusztrációkkal készült a pályázatra. A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola 1.c. osztálya és az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény, Csipet-csapat csoportja első díjban részesült.

Barna Elena Holle anyót rajzolta le: „Azért őt rajzoltam le, mert szeretem, hogy rázza a párnáját, meg szép hópihéket hullat a városra.”

Sóti Éva óvónő szerint az olvasással fejlődik a gyermekek képzelőereje, ami nemcsak a tanulásnak, hanem a személyiség fejlődésének is az egyik legfontosabb eszköze: „A mesék által a szókincsük, a képzelőviláguk, a kreativitásuk is részben fejlődik. Mindazok a dolgok,- mint például a kifejezőkészségük-, amit később kamatoztatni tudnak majd az iskolában.”

Az Olvasásra fel! pályázatot hetedik alkalommal hirdették meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára.

Papp Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Idén összesen 90 pályázótól kaptunk pályamunkát, ez nagyon-nagyon sok. Ami még újdonság ebben az évben, hogy nemcsak a községbeli iskolásoktól, óvodásoktól vártunk munkákat, hanem kiterjesztettük egész Vajdaságra és így esett meg, hogy Szabadkáról, Tornyosról, Zentáról, Péterrévéről és Földvárról is érkeztek pályamunkák hozzánk.”

Barna Kolozsi Valéria, a könyvtár igazgatója bízik benne, hogy idén a járványhelyzet lehetővé teszi a kulturális események megtartását is: „Az adai Könyvtár foglalkozik még színházi előadásokkal ha kell, filmvetítésekkel, különböző előadásokkal, pályázatokkal. Kiállítótermünk van, képzőművészettel is foglalkozunk, de ez elmaradt a 2020-as évben. A 2021-es tervünk már megvan.”

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár június 30-ig hétfőtől péntekig, valamint szombaton is várja a látogatókat, ezt követően a nyár folyamán szombatonként zárva tart.

Ada
Olvasásra fel!
Barna Kolozsi Valéria
Papp Horváth Csilla
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.