Ugrás a tartalomra
Pixabay/dongpung/illusztráció

Óriási lett a kereslet az online játékplatformok iránt

2020-03-26
22:23
2020-03-26
23:08
A koronavírus-járvány alatt a négy fal között sokan fordulnak a videójátékokhoz unaloműzőként.

A koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások miatt az online játékplatformok – köztük az Xbox Live, a Nintendo és a Discord – is küzdenek, hogy lépést tartsanak a szolgáltatásaik iránti növekvő igénnyel. Egyre többen maradnak otthon a betegség terjedésének megakadályozása érdekében, és a négy fal között töltött idő alatt sokan fordulnak a videójátékokhoz unaloműzőként. Ennek eredményeként az online játékszolgáltatások területén tevékenykedő cégek hatalmas megnövekedést tapasztalnak a forgalmukban, de néhány vállalatnál, főleg a legnépszerűbbeknél nehezen tudják tartani a lépést a megnövekedett kereslettel. Emiatt több online szolgáltatását biztosító cégnél is bekövetkezett néhány rövid leállás az elmúlt héten.

Phil Spencer, az Xbox vezetője azt írta: „Örömteli, hogy ennyire sok ember használja a játékokat a kapcsolattartásra ezekben az időkben. A játék alapvető szükséglet. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan iparág részese lehetek, amely szórakozást kínál az embereknek.”

játék
online
koronavírus
játékplatform

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.