Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Óriási volt az érdeklődés a Hazajáró túra iránt

2022.03.12
12:28
2022.03.13
13:05
Forrás
Pannon RTV
Horgost és környékét ismerhették meg azok, akik részt vettek a 3. Hazajáró túrán. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés, a szép idő és a jó program csaknem 100 résztvevőt csalogatott ki a természetbe.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Kárász kastély elől indultak a túrázók, majd a faluban megtekintették a történelmi emlékműveket. A kirándulni vágyók egész Vajdaság területéről érkeztek.

Rózsa Csekity Antoanetta, Tóthfalu: „Nagyon tetszik, a távtól nem ijedtünk meg, hiszen cserkészek vagyunk, sokat tartózkodunk a természetben. Nagyon érdekesek az előadások és kíváncsian várom a folytatást.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A túra a reggeli órákban már kezdetét vette, egyebek között megtekintették a központban Szent István szobrát, ezt követően pedig az Órás Villát, amelyet Magyar Ede szegedi műépítész terve alapján Brauswetter Ottó szegedi órásmester építtetett szecessziós stílusban az 1890-es években. A túrázókat Kávai Réka kispiaci népdalénekes köszöntötte.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Faragó Zoltán, a 3. Bácskai Hazajáró túra társszervezője elmondta: „A vártnál sokkal többen jelentkeztek, közel százan vagyunk, ugyanúgy mint a 2. Bácskai Hazajáró túrán, ami Tóthfalut és környékét ölelte fel. Nem gondoltuk volna, hogy ennyien összejönnek. Előzetesen húszan regisztráltak, de egyszer csak jöttek, jöttek az emberek.”

A történelmi túrákat Bácskában és Bánátban egyaránt megszervezik.

Szabó Attila, társszervező, 3. Bácskai Hazajáró túra: „Mindig igyekszünk egy-egy új helyszínt bemutatni, annak a kulturális értékét bemutatni, azokat az értékeket, amik a magyarságnak fontosak, helyben és akár Kárpát-medencei szinten is, és Horgos bizony egy olyan hely, aminek rengetek látnivalója és értékes helyszíne van.”

A túra végén a szervezők díjazták a legfiatalabb, a legmesszebbről érkezett és a legidősebb túrázót.

Hazajáró Túra
Horgos
kirándulás
Faragó Zoltán
Szabó Attila

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.