Ugrás a tartalomra

Óriások Lilliputban

2017.11.06
18:56
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Nagyméretű, színes, hungarocellből készült építőkockákat adományozott az oromi Lilliput óvodának a szabadkai Masterplast magánvállalat. A játékokat hétfő délután adták át az óvoda épületében.

Az óvodások színes műsorral köszöntötték a vendégeket és mondtak köszönetet Bunford Tivadarnak, a Materplast YU vállalat tulajdonosának az ajándékért. Ezekkel a játékokkal az oromi gyerekek egy tavaly decemberi szabadkai kiránduláson találkoztak először és nagyon megtetszett nekik. Amíg a kicsik gondtalanul játszadoztak Szabadka főterén, óvónőjük a játékok eredetét kutatta.

Bata Magdolna, óvodavezető, Lilliput óvoda, Orom: „Nagyon kíváncsi voltam, hogy ki lehet az az ember, aki gyerekszemmel tudja nézni a világot, és ilyen hatalmas játékokat tud a gyerekeknek adni. Ott fedeztem fel a Materplast nevét, utána megköszöntem neki, hogy van ember, aki még tud gondolni a gyerekekre, és akkor ebből a levélből kifolyólag jött ez az egész, és így kaptuk meg ezt az ajándékot.”

Bunford Tivadar Szegedről hozta a nagyméretű játékkockák ötletét, de nem gondolta, hogy ekkora sikerük lesz, az oromi óvodából kapott levél pedig egyenesen fellelkesítette. A Masterplast ötszáz dolgozójának mintegy 180 gyermeke van, a játékadományozás ötlete így szinte magától jött, és a tulajdonos nem zárkózik el más óvodák felkérése elől sem.

Bunford Tivadar, cégtulajdonos, Masterplast YU Kft., Szabadka: „Ez egy gyerekbarát cég, hála Istennek, nagyon sok fiatal házaspár dolgozik nálunk, sokan már a harmadik gyereket vállalják, tehát valamilyen szinten, úgy gondolom, biztonságot nyújtunk a munkatársainknak. Mert a környékről buszokkal hordjuk őket, úgyhogy állunk elébe a kihívásnak, amennyi lehetőség van, annyiban tudunk segíteni az óvodáknak.”

A műsor után a gyerekek óriási üdvrivalgás közepette vették birtokba a tornateremben felhalmozott építőkockákat.

Az eseményen megjelent Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Lékó Róbert, Orom helyi közösség elnöke is, akik külön-külön is segítettek abban, hogy ez az ajándékozási akció sikerrel járjon.

építőkockák
Orom Lilliput
Masterplast
Bunford Tivadar

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű