Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

Oroszország nem nevez filmet a 2023-as Oscar-díjra

2022.09.27
17:24
Forrás
Pannon RTV
Ezt jelentette be az Orosz Filmművészeti Akadémia.

Pavel Csuhraj, az akadémia illetékes bizottságának az elnök lemondott, mert – mint mondta – a döntés előtt nem egyeztettek vele. Ugyanakkor az orosz elnök támogatójaként ismert Nyikita Mihalkov filmrendező kijelentette: felesleges a nevezés, hiszen teljesen értelmetlen csak azért kiválasztani egy alkotást, hogy egy olyan országban képviselje Oroszországot, amely jelenleg „tagadja Oroszország létét”. Az Oscar-díjátadó gáláját 2023. március 12-én rendezik meg.

Oroszország
Oscar-díj

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű