Ugrás a tartalomra
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Pannon RTV

Őrsvezetőképzést szerveztek a cserkészeknek Horgoson

2017-11-18
17:15
2017-11-18
17:35
Forrás
Pannon RTV
Ma a népi játékok mellett a gyerekeknek részt kellett venniük az úgynevezett próbáztatáson, amelyen a meglévő tudásukról adtak számot.

Az őrsvezetőképzés záróhétvégéjét tartja a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség. Magyarországról és Erdélyből is érkeztek vezetők az eseményre. A rendezvénynek a horgosi Domus Pacis közösségi ház ad otthont.     

A csantavéri Romoda Zsóka két éve tartozik a cserkészközösséghez. „Segíthetek a saját csapatomnak, és örömmel vezethetem a kisebb cserkészeket.”

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

Az elmúlt egyéves munka lezárásaként a hétvégén baráti hangulatban zajlott az őrsvezetőképzés utolsó szakasza. A hétvége után 22 új vezetővel gazdagodik a szövetség. Úri Szűcs Réka, képzésvezető: „A gyerekek megkapják a képesítést, amiért meg is kell nekik dolgozni. A mai napon folyik egy próbáztatás, ami majd később még folytatódik, népi játékokkal kedveskedünk nekik, valamint a nap végét lezárjuk egy közös szertartással, ahol megkapják a képesítést.”

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

Halmai Gábort, a Veszprémi Magyar Cserkészszövetség vezetőjét vajdasági cserkészismerősei hívták meg, hogy segítsen a képzés lebonyolításában. Halmai Gábor, Magyar Cserkészszövetség, Veszprém: „Fontosnak tartjuk otthon a szövetségben, hogy a külföldi magyar cserkészszövetséggel, valamint a határon túli magyar cserkészszövetségekkel tartjuk és ápoljuk a jó kapcsolatot.”

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségnél a jövő évre 48 segédőrsvezető és nyolc őrsvezetőjelölt jelentkezett. A szervezők elmondták, hogy még egyik évben sem volt ilyen sok érdeklődő.

őrsvezetőképzés
Horgos
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű