Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Őszi táj a falun - rajzverseny Felsőhegyen

2021.10.09
14:01
2021.10.09
17:36
Forrás
Pannon RTV
Rajzversenyt tartottak szombat délelőtt Felsőhegyen gyerekeknek. A felsőhegyi Önkéntes Központ már ötödik éve szervezi meg az eseményt a gyermekhét alkalmából.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Őszi táj a falun címmel szervezték meg a rajzversenyt, amelyen az óvodások, valamint az általános iskola alsós és felsős diákjai vehettek részt. Az alkotások a felsőhegyi Művelődési Házban születtek meg. Mindenki más-más módon ábrázolta az őszt.

Krekuska Brigitta, Felsőhegy: „-Én őszi tájat rajzoltam.
- Hogy rajzoltad le, mit rajzoltál?
- Utat, levelet, fát és házat.”

Rekovics Regő, Gombos falu: „Én úgy rajzolom, hogy egy nagy fát lerajzolok őszi levelekkel, ami hullajtja a leveleket, és még akartam földeket, ahogy apukám munkálja őket, vagy épp én ülök a traktorban. Tehát én ilyesmit akartam rajzolni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Több mint 50 gyerek vett részt a rajzversenyen, akik a nem csak a faluból, hanem a környező településekről is érkeztek. Idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő is támogatta a rendezvényt, belépőkkel.

Ősz Szabó Norbert, a felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „Három évvel ezelőtt már gyermeknappá nőtte ki magát. Mivel nem mindegyik gyerek szeret rajzolni, de így a gyermekhéthez kapcsolódva úgy érezzük, hogy mindenki megtalálja a kellő szórakozását és meg tudjuk őket lepni kis rendezvényekkel.”

A rajzversenyen természetesen díjazták a legjobb alkotásokat. A kicsiket légvár és vattacukor is várta.

Felsőhegy
rajz
gyermekhét
Ősz Szabó Norbert

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.