Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Őszi táj a falun - rajzverseny Felsőhegyen

2021.10.09
14:01
2021.10.09
17:36
Forrás
Pannon RTV
Rajzversenyt tartottak szombat délelőtt Felsőhegyen gyerekeknek. A felsőhegyi Önkéntes Központ már ötödik éve szervezi meg az eseményt a gyermekhét alkalmából.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Őszi táj a falun címmel szervezték meg a rajzversenyt, amelyen az óvodások, valamint az általános iskola alsós és felsős diákjai vehettek részt. Az alkotások a felsőhegyi Művelődési Házban születtek meg. Mindenki más-más módon ábrázolta az őszt.

Krekuska Brigitta, Felsőhegy: „-Én őszi tájat rajzoltam.
- Hogy rajzoltad le, mit rajzoltál?
- Utat, levelet, fát és házat.”

Rekovics Regő, Gombos falu: „Én úgy rajzolom, hogy egy nagy fát lerajzolok őszi levelekkel, ami hullajtja a leveleket, és még akartam földeket, ahogy apukám munkálja őket, vagy épp én ülök a traktorban. Tehát én ilyesmit akartam rajzolni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Több mint 50 gyerek vett részt a rajzversenyen, akik a nem csak a faluból, hanem a környező településekről is érkeztek. Idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő is támogatta a rendezvényt, belépőkkel.

Ősz Szabó Norbert, a felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „Három évvel ezelőtt már gyermeknappá nőtte ki magát. Mivel nem mindegyik gyerek szeret rajzolni, de így a gyermekhéthez kapcsolódva úgy érezzük, hogy mindenki megtalálja a kellő szórakozását és meg tudjuk őket lepni kis rendezvényekkel.”

A rajzversenyen természetesen díjazták a legjobb alkotásokat. A kicsiket légvár és vattacukor is várta.

Felsőhegy
rajz
gyermekhét
Ősz Szabó Norbert

Most

16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.