Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos/Illusztráció

Ősziesre vált az idő

2020-09-23
09:47
Forrás
RHMZ, idokep.hu
Megérkeznek a záporok, zivatarok térségünkbe.

Változás kezdődik időjárásunkban, egyre inkább egy Nyugat-Európa fölött kimélyülő ciklon előoldali áramlási rendszerébe kerülünk. Péntekig délnyugat felől még meleg, de időnként már nedvesebb légtömegek érkeznek.

Ma a délutáni órákban megnövekszik fölöttünk a felhőzet és helyenként kialakulhatnak záporok, zivatarok. A mai várható csúcshőmérséklet 28 fok körül alakul. Megélénkülhet a délnyugati szél.

Napsütésből holnap nem lesz hiány, viszont már nem lesz zavartalan, a fátyolfelhők mellett a gomolyfelhők is megjelennek. Délelőtt csak néhol, délutántól kezdődően nyugat, délnyugat felől már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Frontmentes napok állnak előttünk, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A reggeli órákban érezhető hűvösebb idő miatt a megfázás veszély nagy lesz, ezért ajánlott rétegesen öltözködni.

zápor
zivatar
szél
hűvös
időjárás

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.