Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ovisok voltak a vendégeink

2023.02.07
13:07
2023.02.09
10:06
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény ovisai látogatják a héten a Pannon RTV médiaházát. Hétfőn a legkisebbek, míg kedden az 5 és 7 év közöttiek járták körbe a szerkesztőséget, a stúdiókat és a vágószobát.

Mit csinál a riporter? Hogyan működik a kamera? Ki dönti el, hogy milyen zene szóljon a rádióban? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény ovisai, akik médiaházunkba látogattak. A gyerekek kíváncsisága határtalan volt.

Bűn Patrik: „Minden tetszett, és azt tanultam, hogy hogyan kell itt dolgozni.”

Kis Marcell: „Kompin írnak, azon dolgoznak. Szeretnék majd itt dolgozni, szeretek nagyon írni.”

Az ovisok a riporterkedést is kipróbálták, Rúzsa Edina rádiós műsorvezetőt faggatták.

Az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több és minél izgalmasabb dologgal ismertessék meg a gyerekeket. A Pannon RTV látogatása során számos új foglalkozásról tanulhattak a legkisebbek.

Losonci Fiser Krisztina óvodapedagógus: „A mai napon egy postagalamb érkezett az oviba és egy tévé képét hozta a levélben. Felcsigáztuk a gyerekeket, hogy ide kéne eljönni, hiszen hogyan is került a postagalamb levelébe a tévé? Hát úgy, hogy meghívást kaptunk a Pannon RTV-től, hogy megnézzük, hogyan történik egy műsor elkészítése.”

A keddi látogatás nem egyedi eset médiaházunkban. A Pannon RTV tárt karokkal várja az újságírás, műsorvezetés iránt érdeklődő fiatalokat. Óvodások, általános, valamint középiskolások is rendszeresen jönnek hozzánk, hogy megismerjék munkánkat.

Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény
Pannon RTV
óvodások

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.