Ugrás a tartalomra

Ovisok voltak a vendégeink

2023.02.07
13:07
2023.02.09
10:06
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény ovisai látogatják a héten a Pannon RTV médiaházát. Hétfőn a legkisebbek, míg kedden az 5 és 7 év közöttiek járták körbe a szerkesztőséget, a stúdiókat és a vágószobát.

Mit csinál a riporter? Hogyan működik a kamera? Ki dönti el, hogy milyen zene szóljon a rádióban? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény ovisai, akik médiaházunkba látogattak. A gyerekek kíváncsisága határtalan volt.

Bűn Patrik: „Minden tetszett, és azt tanultam, hogy hogyan kell itt dolgozni.”

Kis Marcell: „Kompin írnak, azon dolgoznak. Szeretnék majd itt dolgozni, szeretek nagyon írni.”

Az ovisok a riporterkedést is kipróbálták, Rúzsa Edina rádiós műsorvezetőt faggatták.

Az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több és minél izgalmasabb dologgal ismertessék meg a gyerekeket. A Pannon RTV látogatása során számos új foglalkozásról tanulhattak a legkisebbek.

Losonci Fiser Krisztina óvodapedagógus: „A mai napon egy postagalamb érkezett az oviba és egy tévé képét hozta a levélben. Felcsigáztuk a gyerekeket, hogy ide kéne eljönni, hiszen hogyan is került a postagalamb levelébe a tévé? Hát úgy, hogy meghívást kaptunk a Pannon RTV-től, hogy megnézzük, hogyan történik egy műsor elkészítése.”

A keddi látogatás nem egyedi eset médiaházunkban. A Pannon RTV tárt karokkal várja az újságírás, műsorvezetés iránt érdeklődő fiatalokat. Óvodások, általános, valamint középiskolások is rendszeresen jönnek hozzánk, hogy megismerjék munkánkat.

Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény
Pannon RTV
óvodások

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.