Ugrás a tartalomra

Óvodások vendégeskedtek a Pannon RTV székházában

2022.05.26
15:08
2022.05.26
17:17
Forrás
Pannon RTV
A mintegy 20 gyerkőc betekintést nyerhetett a szerkesztőség munkájába, sőt még híradózást is kipróbálták.

Vendégeink első útja a Pannon és a Szabadkai Magyar Rádióba vezetett, ahol közelebbről is szemügyre vehették a rádiós műsorvezetést. Egyesek rögtön a műsorvezetői székbe huppantak.

Nem meglepő, hogy végül az igazi felszabadulást médiaházunk nagy stúdiója okozta.

A bátrabbak még a híradós székre is felmerészkedtek és híreket mondtak. Egy kis lámpalázuk volt, de igazán ügyesek voltak.

Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, mert régóta nem tudtunk kimozdulni a csoportszobákból a gyerekekkel - emelték ki az óvónők.

Lovász Szilvia, óvónő, Mandarin óvoda: „Nagyon fontos a gyereknek ez, hogy szélesedjen a látókörük, hogy több mindent meg tudjanak figyelni, hogy a véleményüket el tudják mondani.”

A Pannon RTV mindig is arra törekedett, hogy egy nyitott intézmény legyen, ami azt jelenti, hogy szívesen fogadunk látogatócsoportokat - mondta el Soós Georgina, a Pannon RTV kiemelt szerkesztője.

„Nagyon örülök, hogy nagyjából húsz óvodás ellátogatott hozzánk, mert kicsit megismerhették, hogy hogyan készül a tévé és rádióműsor, valamint megismerkedhettek különböző szakmákkal is. Úgy látom, hogy jól érezték magukat és bízom benne, hogy ez egy maradandó élmény lesz nekik.”

Az ovisok a riporterek, a szerkesztők és a vágók munkájába is betekintést nyerhettek.

Soós Georgina
Pannon RTV
Lovász Szilvia

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.