Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Palacsinta minden mennyiségben

2019-08-31
20:00
2019-08-31
20:05
Forrás
Pannon RTV
Egész nap palacsintát faló emberekbe botlott, aki Bácsföldvár utcáit járta a hétvégén.

A Nemzetközi Palacsintafesztivál célközönsége, mint minden évben, elsősorban a gyerekek és a családok voltak. A helyszínen csaknem százan sütötték a finomságot.

A nemzetközi fesztiválon a hagyományos ízek mellett a magyarországi résztvevők különleges palacsintáit is megkóstolhatták az ínyencek. Pálinkás-cseresznyés-túrós, földimogyorós-karamellás és mogyoróvajjal helyettesített, lisztmentes palacsintát is készített a budapesti palacsintasütő csapat. Reiser György, résztvevő, Budapest, Magyarország: „Annak érdekében, hogy minden igényt kielégítsünk, készültünk az egészen hagyományos palacsintákkal is: kakaós, lekváros, fahéjas stb. De szabadjára engedtük a fantáziánkat, így különféle sütemények, illetve csokoládék ihlette palacsintákat is készítünk.”

Az eseményre 17 csoport jelentkezett, mintegy 100 ember készítette a palacsintákat. Bata Dórián, főszervező: „Három külföldi csapatunk van Magyarországról. Nemzetközi a fesztiválunk, bár a nemzetköziséget idén csak Magyarországgal sikerült megvalósítani, mivel a horvátországi csapat nem tudott idén eljönni, de ők azelőtt rendszeres vendégei voltak a fesztiválnak.”

Az egész napon át tartó fesztivál különböző ügyességi versenyekkel, zenés-táncos előadásokkal és kirakodóvásárral is várta az palacsintaimádókat.

palacsinta
palacsintafesztivál
Bácsföldvár
Reiser György
Bata Dórián

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.