Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Palacsinta minden mennyiségben

2019.08.31
20:00
2019.08.31
20:05
Forrás
Pannon RTV
Egész nap palacsintát faló emberekbe botlott, aki Bácsföldvár utcáit járta a hétvégén.

A Nemzetközi Palacsintafesztivál célközönsége, mint minden évben, elsősorban a gyerekek és a családok voltak. A helyszínen csaknem százan sütötték a finomságot.

A nemzetközi fesztiválon a hagyományos ízek mellett a magyarországi résztvevők különleges palacsintáit is megkóstolhatták az ínyencek. Pálinkás-cseresznyés-túrós, földimogyorós-karamellás és mogyoróvajjal helyettesített, lisztmentes palacsintát is készített a budapesti palacsintasütő csapat. Reiser György, résztvevő, Budapest, Magyarország: „Annak érdekében, hogy minden igényt kielégítsünk, készültünk az egészen hagyományos palacsintákkal is: kakaós, lekváros, fahéjas stb. De szabadjára engedtük a fantáziánkat, így különféle sütemények, illetve csokoládék ihlette palacsintákat is készítünk.”

Az eseményre 17 csoport jelentkezett, mintegy 100 ember készítette a palacsintákat. Bata Dórián, főszervező: „Három külföldi csapatunk van Magyarországról. Nemzetközi a fesztiválunk, bár a nemzetköziséget idén csak Magyarországgal sikerült megvalósítani, mivel a horvátországi csapat nem tudott idén eljönni, de ők azelőtt rendszeres vendégei voltak a fesztiválnak.”

Az egész napon át tartó fesztivál különböző ügyességi versenyekkel, zenés-táncos előadásokkal és kirakodóvásárral is várta az palacsintaimádókat.

palacsinta
palacsintafesztivál
Bácsföldvár
Reiser György
Bata Dórián

Most

07:03, Frissítve: 07:32

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.
06:57

Földrengés volt Ausztriában

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte - közölte a magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
21:03, Frissítve: 21:09

Luxus hajóút Európán keresztül

Luxushajókázás a Dunán - két hét, tíz ország, városnéző séták, borkóstolók, túrázás. Vajon mennyibe kerül mindez, és kik élnek a lehetőséggel?
20:32, Frissítve: 20:38

Tojásból műalkotás

Kádár Tünde a csipkézett tojások nagymestere. Évek óta elkötelezetten és fáradhatatlanul gyártja a tojásokat a húsvéti időszakot megelőzően. A csipkézett tojások rendkívül mutatósak, de nagy munkát igényelnek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.