Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Palics idén is gazdag programmal várja a majálisozókat

2019-04-26
18:30
2019-04-26
18:41
Forrás
Pannon RTV
Május 1. és 5. között vásári sokadalom, vidámpark, ízletes ételek, italok és kézműves sörök fesztiválja is lesz.

A palicsi majális nem csak a környékbeliek körében népszerű, évről-évre egyre többen érkeznek messzebbről is. Az idősebbek szívesen emlékeznek arra, amikor még a feldíszített villamossal érkeztek Szabadkáról a majálisozók. A vidámpark már megérkezett a tópartra. Most még a teherautókon várják az egyes elemek, hogy összeszereljék őket. Azonban már így is látszik, hogy vidámparki játékokból idén sem lesz hiány.

Sanja Prijić, a Palics Park Kft. turisztikai részlegvezetője: „A vidámpark az egyik legérdekesebb elem mindenki számára. Az idén is ugyanott lesz, mint az előző években, a férfi strand bejárata melletti nagy parkolóban. A vidámpark 10 ezer négyzetméteres területen várja a látogatókat, és mint az eddigi években is, ez Szerbia legnagyobb vidámparkja.”

A Palicsi-tó környéke a május elsejei ünnepek alkalmával megtelik nyüzsgő tömeggel. Kirakodóvásár és lacikonyhák sokasága várja az idelátogató turistákat. A vigadó teraszán idén is különböző programok várják a majálisozókat. Az egyik oldal a sörkedvelők körében lesz népszerű, itt lesz ugyanis a kézműves sörfesztivál. Ognjen Vučković szervező: „Az emberek egyre jobban érdeklődnek ezek a kis kézműves sörfőzdék iránt. Az idén először hat sörfőzdével mutatkozunk be Palicson.”

A másik teraszon pedig a gyerekeket várják. A Palicsi Állatkert az ünnep alkalmából külön műsorral kedveskedik a legfiatalabb látogatóknak. A gyermekek állatetetésben vehetnek részt, de lesznek gyermekeknek szóló előadások is. Nemrég a Palicsi-tó sétánya megújult. Új burkolatot kapott, ezzel is várva a több tízezres vendégsereget. A tisztaság megőrzésével a Palics-Ludas Közvállalat lett idén is megbízva.

Mint ahogy az előző években is megszokhattuk, az idén is egyes utcákban tilos lesz a járműforgalom. Ezek a Hegedűs József, a Spliti fasor és az Olga Penavin utcák. Az itt lakók és a vendéglátóegységek is csak külön engedéllyel tudnak közlekedni ezekben az utcákban. Ezeket a Park Palics Kft-ben lehet igényelni munkanapokon 7:30 -15:30 óra között. További információ a 024/602-708 telefonszámon kapható. A palicsi egészségház május 1-én és 2-án nem dolgozik, a gyógyszertár viszont 9 és 17 óra között nyitva tart. Május elsején a Subotica-trans 6-os járata tízpercenként közlekedik Palicsra és Szabadkára is. Az utolsó járat éjjel fél egykor indul vissza Szabadka felé. Másodikán 15 percenként jár a 6-os busz. Az utolsó járat 22.15-kor indul a város felé.

Palics
majális

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.