Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Palics nem csak a helyiek szerint szép

2022.01.18
15:51
2022.05.01
18:00
Forrás
Pannon RTV
Palics nyerte a legvirágosabb határon túli település díját - amit ma hivatalosan is átadtak az önkormányzat képviselőjének. A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország nevet viselő versenyt.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A zsűri összesen 49 díjat osztott ki. Magyarország legvirágosabb települései 2021-ben Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák lettek. A legvirágosabb határon túli település Romániából Kalotaszentkirály, Szerbiából Palics, Szlovákiából pedig Tardoskedd lett.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Palics Magyarkanizsát, Törökkanizsát, Óbecsét, Zentát, Csókát, Magyarittabét, és Szenttamást előzte meg a vajdasági versenyben. A díj egy emlékplakettből áll és egy kisebb pénzjutalomból, amelyet a település további szépítésére fordítanak.

Dobó Márta, tanácselnök, Palics HK: „Úgy gondolom, hogy minden palicsinak nagy örömére szolgál ez a díj, hiszen már nagyon régóta élvezhetjük ezt a gyönyörű parkot, amiben előszeretettel sétálunk. Az elmúlt időszakban elmondhatjuk, hogy egyre inkább szépül, de ez a törekvés nemcsak a parki részre terjed ki, hanem tulajdonképpen a zöld övezetre, a védősávra is valamint a lakóövezeti részben is azt szeretnénk, ha minden több utca illetve virágos tér lenne. A helyi közösségnek célkitűzése, hogy ebben előrelépést tegyen.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A Virágos Magyarország megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett. A verseny vajdasági koordinátora a magyarkanizsai LandART civil szervezet volt. A regisztráció és a települések bemutatkozása is online felületen történt. A zsűri a település köztereinek, zöldterületeinek állapotán kívül figyelembe vette a település környezetvédelmi programjait és a turisztikai fejlesztéseket is.

Sáfrány Attila, képviselő, LandART civil szervezet, Magyarkanizsa: „Ez a versenysorozat a zöld felületek karbantartására összpontosít. Itt a fő cél a rendezett zöldfelület. Pázsitkarbantartás, virágágyások, fasorok minősítése illetve a települések illetve a közösségek összefogását is minősítettük egy online kérdőív keretében.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Palics annyira szép, hogy akár minden évben megnyerhetné a versenyt, ezért idén nem neveznek a megmérettetésre - mondta Dobó Márta. Palicson egyébként évente mintegy 72 ezer idénynövényt ültetnek el.

Palics
Dobó Márta
Virágos Magyarország
Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny
Virágos Magyarország verseny
virág
park
zöldövezet
LandART
Sáfrány Attila

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű