Ugrás a tartalomra
A találkozó résztvevői
Pannon RTV / Molnár Edvárd

Palicson tartja éves tudósítói találkozóját az MTVA

2017-11-17
17:06
2017-11-17
18:18
Forrás
Pannon RTV
A három napos szakmai tanácskozásra egyebek között Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek résztvevők.

A magyar közmédia Térkép című műsorának forgatására érkezik a stáb. Egyebek mellett ezt is láthatták a tudósítói találkozó résztvevői Palicson.

A közmédia csatornáin határon túli sportesemények, kulturális rendezvények, illetve gazdasági és politikai témák is rendszeresen szerepelnek. Mindez egyebek között a külhoni tudósítói hálózatnak köszönhető. Száva Enikő, tudósító, Románia: „Székelyföldön az autonómia törekvés a legfontosabb téma, amely a közvéleményt általában megmozgatja. Ezért természetes az, hogy a magyar köztelevízió részéről a legtöbb igény ennek a témának a kapcsán érkezik.”

A tudósítói találkozó azonban nem csak az újságíróknak, hanem az operatőröknek is sok hasznos információval szolgál. Sztruhár György, Szlovákia: „Úgy gondolom, hogy az operatőrnek a nézői igényeket kell elsősorban kielégíteni. Nagyon sokat változott a média világa az utóbbi években, és itt egy visszacsatolást kapunk arra, hogy mit szeretne látni ma a néző.”

Az esemény kiváló esélyt nyújt arra, hogy az év közben felmerülő esetleges problémák, illetve új ötletek is megvitatásra kerüljenek. Dobos Menyhért, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.: „Az MTVA igazgatói és a vezérigazgató úr is szívesen találkozik a tudósítókkal, hiszen évente legalább négyezer tudósítást küldenek a külhoni munkatársaink, de nem csak tudósításokat, hanem nagyon szép filmeket is.”

A magyar közmédia tudósítói találkozójának ezúttal a Pannon RTV volt a házigazdája. Bodzsoni István, igazgató, Pannon RTV: „Ez a magyar közmédia szokásos évi tudósítói találkozója, amely arra szolgál, hogy az MTVA szerkesztői elmondják a véleményüket a tudósítói munkáról, tanácsokat adjanak. Ugyanúgy a tudósítók is tudnak kérdezni, véleményt mondani az MTVA szerkesztőinek. Ezúttal a Pannon RTV a házigazda. Mi szerveztük ezt a találkozót és ez nagy elismerés a Pannonnak és Szabadkának is.”

A szakmai tanácskozás mellett a tudósítói találkozó résztvevői Palics, illetve Szabadka város nevezetességeivel megismerkedhetnek a három napos rendezvény alatt.

Palics
tudósítói találkozó
MTVA

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.