Ugrás a tartalomra
A találkozó résztvevői
Pannon RTV / Molnár Edvárd

Palicson tartja éves tudósítói találkozóját az MTVA

2017-11-17
17:06
2017-11-17
18:18
Forrás
Pannon RTV
A három napos szakmai tanácskozásra egyebek között Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek résztvevők.

A magyar közmédia Térkép című műsorának forgatására érkezik a stáb. Egyebek mellett ezt is láthatták a tudósítói találkozó résztvevői Palicson.

A közmédia csatornáin határon túli sportesemények, kulturális rendezvények, illetve gazdasági és politikai témák is rendszeresen szerepelnek. Mindez egyebek között a külhoni tudósítói hálózatnak köszönhető. Száva Enikő, tudósító, Románia: „Székelyföldön az autonómia törekvés a legfontosabb téma, amely a közvéleményt általában megmozgatja. Ezért természetes az, hogy a magyar köztelevízió részéről a legtöbb igény ennek a témának a kapcsán érkezik.”

A tudósítói találkozó azonban nem csak az újságíróknak, hanem az operatőröknek is sok hasznos információval szolgál. Sztruhár György, Szlovákia: „Úgy gondolom, hogy az operatőrnek a nézői igényeket kell elsősorban kielégíteni. Nagyon sokat változott a média világa az utóbbi években, és itt egy visszacsatolást kapunk arra, hogy mit szeretne látni ma a néző.”

Az esemény kiváló esélyt nyújt arra, hogy az év közben felmerülő esetleges problémák, illetve új ötletek is megvitatásra kerüljenek. Dobos Menyhért, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.: „Az MTVA igazgatói és a vezérigazgató úr is szívesen találkozik a tudósítókkal, hiszen évente legalább négyezer tudósítást küldenek a külhoni munkatársaink, de nem csak tudósításokat, hanem nagyon szép filmeket is.”

A magyar közmédia tudósítói találkozójának ezúttal a Pannon RTV volt a házigazdája. Bodzsoni István, igazgató, Pannon RTV: „Ez a magyar közmédia szokásos évi tudósítói találkozója, amely arra szolgál, hogy az MTVA szerkesztői elmondják a véleményüket a tudósítói munkáról, tanácsokat adjanak. Ugyanúgy a tudósítók is tudnak kérdezni, véleményt mondani az MTVA szerkesztőinek. Ezúttal a Pannon RTV a házigazda. Mi szerveztük ezt a találkozót és ez nagy elismerés a Pannonnak és Szabadkának is.”

A szakmai tanácskozás mellett a tudósítói találkozó résztvevői Palics, illetve Szabadka város nevezetességeivel megismerkedhetnek a három napos rendezvény alatt.

Palics
tudósítói találkozó
MTVA

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.