Ugrás a tartalomra
A találkozó résztvevői
Pannon RTV / Molnár Edvárd

Palicson tartja éves tudósítói találkozóját az MTVA

2017-11-17
17:06
2017-11-17
18:18
Forrás
Pannon RTV
A három napos szakmai tanácskozásra egyebek között Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek résztvevők.

A magyar közmédia Térkép című műsorának forgatására érkezik a stáb. Egyebek mellett ezt is láthatták a tudósítói találkozó résztvevői Palicson.

A közmédia csatornáin határon túli sportesemények, kulturális rendezvények, illetve gazdasági és politikai témák is rendszeresen szerepelnek. Mindez egyebek között a külhoni tudósítói hálózatnak köszönhető. Száva Enikő, tudósító, Románia: „Székelyföldön az autonómia törekvés a legfontosabb téma, amely a közvéleményt általában megmozgatja. Ezért természetes az, hogy a magyar köztelevízió részéről a legtöbb igény ennek a témának a kapcsán érkezik.”

A tudósítói találkozó azonban nem csak az újságíróknak, hanem az operatőröknek is sok hasznos információval szolgál. Sztruhár György, Szlovákia: „Úgy gondolom, hogy az operatőrnek a nézői igényeket kell elsősorban kielégíteni. Nagyon sokat változott a média világa az utóbbi években, és itt egy visszacsatolást kapunk arra, hogy mit szeretne látni ma a néző.”

Az esemény kiváló esélyt nyújt arra, hogy az év közben felmerülő esetleges problémák, illetve új ötletek is megvitatásra kerüljenek. Dobos Menyhért, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.: „Az MTVA igazgatói és a vezérigazgató úr is szívesen találkozik a tudósítókkal, hiszen évente legalább négyezer tudósítást küldenek a külhoni munkatársaink, de nem csak tudósításokat, hanem nagyon szép filmeket is.”

A magyar közmédia tudósítói találkozójának ezúttal a Pannon RTV volt a házigazdája. Bodzsoni István, igazgató, Pannon RTV: „Ez a magyar közmédia szokásos évi tudósítói találkozója, amely arra szolgál, hogy az MTVA szerkesztői elmondják a véleményüket a tudósítói munkáról, tanácsokat adjanak. Ugyanúgy a tudósítók is tudnak kérdezni, véleményt mondani az MTVA szerkesztőinek. Ezúttal a Pannon RTV a házigazda. Mi szerveztük ezt a találkozót és ez nagy elismerés a Pannonnak és Szabadkának is.”

A szakmai tanácskozás mellett a tudósítói találkozó résztvevői Palics, illetve Szabadka város nevezetességeivel megismerkedhetnek a három napos rendezvény alatt.

Palics
tudósítói találkozó
MTVA

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű