Ugrás a tartalomra

Pálinkafőzés és könyvbemutató a Bátkai kompon

2017.08.06
13:58
2017.10.04
12:17
Pálinkafőzéssel egybekötött könyvbemutatót tartottak a zentai Bátkai kompon. Az esemény szervezői egy új szokást szerettek volna létrehozni a vasárnap reggeli eseménnyel.

Az eseményen bemutatták Vicei Károly, zentai író Adomás históriák és álmok, valamint a Délvidéki muszáj Herkules című köteteit. „Azért adomás, mert nem szabályszerű adomákról van szó, hanem a magam felfogása szerint alakított adomaszerű történeteket írtam meg. A másik, erőszakoltan mondva, egy tárcakötet, amely a szépprózának az a fajtája, amely az elbeszélés és a tanulmány között mozog.”

A Zentai Pálinkabírálók Társaságának jóvoltából a jelenlevők egy pálinkafőzési bemutatót is megtekinthettek. A szervezők célja, hogy bővítsék a zentai nyári rendezvények kínálatát.

Rózsa Péter, elnök, Zentai Pálinkabírálók Társasága: „Ezáltal egy új szokás, új hagyomány fog keletkezni, amikor a helyi íróink, költőink fognak nyilvánosan fellépni, és az ő műveiket bemutatni, és egyúttal megtudják a mi pálinkáinkat kóstolni is.”

A Zentai Pálinkabírálók Társasága 2006-ban alakult. Az oktatás és a képzés mellett saját pálinkát is készítenek, emellett pedig pálinkabírálással is foglalkoznak.

Vicei Károly
könyvbemutató
pálinkafőzés
Zenta

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.