Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Pannon Reggeli az IT világában

2022.09.23
14:38
2022.09.23
17:06
Forrás
Pannon RTV
4 órás élő műsort sugárzott a Pannon Rádió a szabadkai Digital Hive-ból.

A Pannon Reggeli műsorvezetői egyebek mellett az IT világ érdekességeiről és hasznosságáról is beszéltek, de olyan témaköröket is érintettek, mint például, hogy mennyit lehet keresni az IT-szektorban. Természetesen a poénok sem maradtak el.

Vidám hangulat, sok nevetés, barátságos légkör - ez fogadta stábunkat a Pannon Reggeli élő műsorának sugárzásakor a szabadkai Digital Hive vendégfogadójában.

Lajkó Anett, műsorvezető, Pannon Reggeli: „Szinte minden olyan témát érintünk, ami érdekelheti a hallgatókat az IT világgal kapcsolatban. Mennyit keres egy IT szakember? Hol tud elhelyezkedni? Itt a Digital Hive-on belül milyen munkakörök vannak? Van-e lehetőség átképzésre? Milyen ösztöndíjprogramok léteznek? Bárki betekintést nyerhetett ebbe a világba és rendkívül jó hangulatú délelőttöt tudhatunk magunk mögött, nagyon készségesek voltak és tényleg hasznos információkat kaphattak a hallgatók is.”

Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió fő- és felelős szerkesztője a műsor kapcsán hangsúlyozta, a terepi műsorok által nem csupán információkat hallhatnak a rádió hallgatói, hanem a beszélgetés hangulatát is átérezhetik.

Brasnyó Zoltán, fő- és felelős szerkesztő, Pannon Rádió: „Gyakorlatilag az élő műsor mindig egy kihívás és mindig teljesen más hangulat a stúdióhoz képest, már csak azért is, mert folyamatosan találkozunk azokkal a hallgatókkal, akik hallgatják a műsort vagy van mondanivalójuk, amit közölni szeretnének. Most itt vagyunk a Digital Hive-ban, a Studio Present vendégeként és nagyon-nagyon jó a hangulat. Mindenki, aki itt van és meghívtunk a műsorba, a szervezők, vendégek, mindenki elégedett. Parádés az a hangulat, ami itt uralkodik reggel 6 óta.”

Az utóbbi időben Szabadkán és környékén egyre nagyobb népszerűségnek örvend az IT világa. Koza Andor, a Studio Present társtulajdonosa elmondta, céljuk a saját világukat közelebb hozni a hallgatókhoz.

Koza Andor, társtulajdonos, Studio Present: „Szerettük volna bemutatni, hogy milyen egy IT-cég élete, miket csinálunk itt, hogy épül fel a cég, milyen emberek vannak...Mindenkinek szeretnénk megmutatni, hogy tele van jó IT cégekkel Szabadka. A miénk is úgy gondolom, hogy a jó IT cégekhez tartozik. Itt vannak jó munkahelyek, jó pozíciók, jó fizetések. Szabadkán nagyon jól el lehet lenni. Nem kell elmenni Magyarországra, Újvidékre, Belgrádba, hogy egy IT-s jó munkahelyet találjon magának.”

A Pannon Rádió terepi műsorai egyébként egész évben folytatódnak és a rádió munkatársai már a következő bevetésre készülnek.

Pannon Reggeli
IT-szektor
Digital Hive
Lajkó Anett
Brasnyó Zoltán
Pannon Rádió
Studio Present
koza andor

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű