Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pannon RTV két munkatársát díjazta a VMÚE

2021.06.26
13:58
2021.06.26
15:21
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete idén hat kategóriában osztott ki díjat a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíróknak. Médiaházunk két munkatársa, Tényi Edit és Szabó-Hangya Teréz is kitüntetésben részesült.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete immáron 11. alkalommal díjazta a magyar közösség tájékoztatását mindenekelőtt szem előtt tartó, újságírói munkásságukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó publicistákat.

Máriás Endre, elnök, VMÚE: „Nemcsak a szakma figyelmét hívjuk fel ezek által a díjak által rájuk, illetve a munkájukra, hanem a nagyközönség figyelmét is, ugyanis úgy gondoljuk, hogy ez által az újságírói hivatás presztízsét is emelni tudjuk. Maguknak a díjaknak a presztízse is nagyon sokat emelkedett az elmúlt évek során, pontosan azért, mert szakmai alapon ítéljük oda ezeket a díjakat, mégpedig olyan módon, hogy a szerkesztőségek javaslatai alapján az elnökség hozza meg a döntést, külön kategóriákban.”

Pannon RTV

A közel 250 tagot számláló VMÚE idén hat kategóriában ítélte oda díjait. Az újságírás terén több évtizedes tevékenységéért Médiadíjban részesült az idén 75 éves fennállását ünneplő Hét Nap hetilap szerkesztősége.

Tóth Lívia, főszerkesztő, Hét Nap: „Ezzel a díjjal nemcsak a mostani szerkesztőségnek a munkáját ismerték el, hanem mindazokét, akik az elmúlt évtizedekben a Hét Napban dolgoztak és hozzájárultak tulajdonképpen ahhoz, hogy a lap olyan legyen amilyen most.”

Pannon RTV

A Pannon RTV két munkatársa is a díjazottak között volt. Az Év Újságírójának járó díjat elektronikus média kategóriában Tényi Edit érdemelte ki.

Tényi Edit, riporter, Pannon RTV: „Számomra óriási megtiszteltetés az, hogy a szakma elismerte, elsősorban felismerte és díjazta a munkámat. További szorgalomra és elhivatott munkára kötelez ez a kitüntetés.”

Pannon RTV

Az Év Pályakezdő Újságírójának díját a Magyar Szó újságírója, Antalovics Péter, a Szórványdíjat pedig a Vajdasági RTV munkatársa, Orsovai Bibianna kapta. Írott sajtó kategóriában a Magyar Szó újságírója, szerkesztője, Sáfrány Attila vehette át az elismerést. A VMÚE idén két Életműdíjat is odaítélt, az egyiket Erős Lászlónak, az Újvidéki Rádió főszerkesztő-helyettesének, a másikat pedig Szabó-Hangya Teréznek, a Pannon RTV nyugalmazott szerkesztő-műsorvezetőjének. Szabó-Hangya Teréz munkásságát Agárdi Gábor, a Pannon RTV igazgatóhelyettese méltatta: „Egy nélkülözhetetlen kollégáról van szó, és mindig azt tudom mondani, ismételni magam, hogy igazából egy lépéssel mindenki előtt jár, mert amikor feldobja a témát, akkor már azt is hozzáteszi, hogy ő már elkészítette az azzal kapcsolatos riportot, tudósítást. Nagy öröm, hogy Teréz, aki előtte a fiatal kollégáknak volt a mentora, most velünk dolgozhat együtt.”

Pannon RTV

Az idei díjátadó ünnepség a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Kamaraszínház segítségével valósult meg. Az ünnepi műsorban fellépett Sóti Juli és Varga Iván, akik alkalmi zenei produkcióval színesítették az estét.

Pannon RTV
VMÚE
Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete
Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díja
Tényi Edit
Szabó-Hangya Teréz
Máriás Endre
Agárdi Gábor

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.