Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Pannon RTV nézői, olvasói, hallgatói nem maradnak friss hírek nélkül

2020-03-25
13:48
2020-03-25
16:37
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a járvány és a kijárási tilalom miatt a Pannon RTV egyes műsorai szünetelnek, a napi hírműsorok elkészítése nem állhat meg.

Számos munkatársunk napi feladatát otthonról végzi, így továbbra is a legfrissebb információkkal tájékoztathatjuk nézőinket.

Fehérvári Csongor internetes szerkesztő szerint, annak ellenére, hogy az otthoni munka rendelkezik bizonyos előnyökkel, a munkaidő kissé kitolódik. A napi nyolc óra helyett munkatársaival szinte egész nap a számítógép előtt ülnek, és töltik a Pannon RTV honlapjára a friss híreket: „Nagyából a nap 24 órájában van ügyeletes. Mindig többen rakjuk a híreket. Nagyban nem változott a munka menete. Most azzal, hogy itthonról csináljuk, egy kicsit más. Meg kell szokni ,mert mindig az irodádban vagy.”

De mi a helyzet a közkedvelt rádióműsorral? Facković Melissza, a Pannon Presszó műsorvezetője elárulta nekünk hogyan dolgozik egy rádiós műsorvezető otthonról. Sőt, a Home Office előnyeiről is megtudhattunk néhány részletet: „Általában itt szoktam ülni az íróasztalnál, vagyis az ebédlőasztalnál, de ha kényelmetlen a szék, vagy meguntam ezt a környezetet ,akkor csak átülök a kanapéra, viszem magammal a laptopot. Az én munkámhoz lényegében egy laptopra meg egy telefonra van szükség. Mert amikor így itthon vagyok, akkor szervezem le az elkövetkező napok Pannon Presszóját, hívom a vendégeket, keresem a témákat. Többen kérdezték már, hogy az élő műsor hogy néz ki. Amikor élőben hallatok engem a Presszóban, akkor az a stúdióból szól. Tehát amikor be vagyok osztva, akkor bemegyek a Pannonba, és élőben szól a Pannon Rádió stúdiójából.”

Bíró Tamara kolléganőnk mindig naprakész, gyors, precíz és nem mellesleg csinos. Az autóbuszjáratok megszüntetése miatt otthoni munkára kényszerült. Lakása melegéből azonban most is rendíthetetlenül küldi szerkesztőségünkbe a friss híreket: „Én is próbáltam minél gyorsabban alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Így itthonról én is tudok híreket írni, anyagokat írni, kommunikálok a napi szerkesztővel és riporterekkel, hogy ki mit csinál, nehogy duplán csináljunk egy feladatot, és ez egészen, azt kell mondanom, hogy jól működik. Amiért nekem erre különösen szükségem volt az az, hogy én Horgoson élek és egyik napról a másikra gyakorlatilag megszűntek a városközi buszok.”

Nézőink, hallgatóink és olvasóink nem maradnak magyar nyelvű tájékoztatás nélkül. A Pannon Televízióban mindennap este fél 6-kor és 8-kor élőben követhetik a Híradót. A Pannon Rádióban és a Szabadkai Magyar Rádióban óránként hírösszefoglalókkal várjuk a hallgatókat. Ha pedig lemaradtak valamiről, keressék fel a pannonrtv.com honlapot, ahol híreinket és bejátszásainkat is visszanézhetik.

Pannon RTV
Fackovity Melissza
Fehérvári Csongor
Bíró Tamara
koronavírus-járvány
kijárási tilalom
kijárási korlátozás
Pannon Televízió
Presszó

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.