Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pannon RTV stúdiójában adott koncertet a Kaláka együttes

2019-12-14
15:46
2019-12-14
16:04
Forrás
Pannon RTV
A zenés műsor kiváló ráhangolódás volt a karácsonyi ünnepkörre. A műsornak a Pannon RTV székháza adott otthont.

Az együttes Magyarországon is folyamatosan koncertezik, de igyekeznek a határon túli magyar közösségekhez is eljutni. Az együttes számára a gyerekekhez és felnőttekhez szóló koncertek egyformán fontosak.

Nagy érdeklődés övezte a Kaláka koncertet médiaházunkban. A stúdiót teljesen megtöltötték az érdeklődők. A gyermekek népi hangszerekkel ismerkedhettek meg, valamint karácsonyi népi énekeket tanulhattak.

Kolozsi Anna, Szabadka: „Jól éreztem magam, mert vicces volt és jó volt énekelni. Így megismerhettem a zenekar tagjait.”

A gyerekek sok ismerős dalt hallhattak a koncerten.
Sötét Bíborka, Bácskossuthfalva: „Nekem tetszett az előadás. Mivel néptáncos vagyok, és a néptáncosokkal szoktunk betlehemezni.”

A legkisebbek számára is kitűnő szórakozási lehetőség volt a rendezvény. Volt olyan csöppség, akit kameránk kissé zavarba hozott.

A koncertsorozat a Kaláka együttes számára történelmi áttekintést is jelent, mivel a zenekar ötven évvel ezelőtt alakult meg. A céljuk, hogy örömet szerezzenek a határokon túl is.

Gryllus Dániel, vezető, Kaláka együttes: „1973-at írtunk, amikor először eljutottunk ide, még akkor Jugoszláviába, azóta pedig már sokszor voltunk itt. Ezzel a betlehemes előadással, ami 1987-ben jelent meg Budapesten, most már hatodszor jövünk. Ha összeszámoljuk, hogy hány helyen jártunk, elmondhatjuk, hogy több mint ötvenen.”

A koncerten belül régi és új dalokat adtak elő. Köztük saját szerzeményeket is, de megzenésített verseket is hallhatott a népes közönség.

Kaláka
Pannon RTV
Gryllus Dániel

Most

23:01, Frissítve: 07:06

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.