Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pannon RTV stúdiójában adott koncertet a Kaláka együttes

2019-12-14
15:46
2019-12-14
16:04
Forrás
Pannon RTV
A zenés műsor kiváló ráhangolódás volt a karácsonyi ünnepkörre. A műsornak a Pannon RTV székháza adott otthont.

Az együttes Magyarországon is folyamatosan koncertezik, de igyekeznek a határon túli magyar közösségekhez is eljutni. Az együttes számára a gyerekekhez és felnőttekhez szóló koncertek egyformán fontosak.

Nagy érdeklődés övezte a Kaláka koncertet médiaházunkban. A stúdiót teljesen megtöltötték az érdeklődők. A gyermekek népi hangszerekkel ismerkedhettek meg, valamint karácsonyi népi énekeket tanulhattak.

Kolozsi Anna, Szabadka: „Jól éreztem magam, mert vicces volt és jó volt énekelni. Így megismerhettem a zenekar tagjait.”

A gyerekek sok ismerős dalt hallhattak a koncerten.
Sötét Bíborka, Bácskossuthfalva: „Nekem tetszett az előadás. Mivel néptáncos vagyok, és a néptáncosokkal szoktunk betlehemezni.”

A legkisebbek számára is kitűnő szórakozási lehetőség volt a rendezvény. Volt olyan csöppség, akit kameránk kissé zavarba hozott.

A koncertsorozat a Kaláka együttes számára történelmi áttekintést is jelent, mivel a zenekar ötven évvel ezelőtt alakult meg. A céljuk, hogy örömet szerezzenek a határokon túl is.

Gryllus Dániel, vezető, Kaláka együttes: „1973-at írtunk, amikor először eljutottunk ide, még akkor Jugoszláviába, azóta pedig már sokszor voltunk itt. Ezzel a betlehemes előadással, ami 1987-ben jelent meg Budapesten, most már hatodszor jövünk. Ha összeszámoljuk, hogy hány helyen jártunk, elmondhatjuk, hogy több mint ötvenen.”

A koncerten belül régi és új dalokat adtak elő. Köztük saját szerzeményeket is, de megzenésített verseket is hallhatott a népes közönség.

Kaláka
Pannon RTV
Gryllus Dániel

Most

13:13, Frissítve: 13:40

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.