Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Parasztjátékok apróknak

2021.05.29
14:25
2021.05.29
17:13
Forrás
Pannon RTV
Talicskatolás, kukoricamorzsolás, magválogatás, csak néhány azon ügyességi játékok közül, amin részt vehettek az adorjáni gyerekek. A mezőgazdasági játékokat szemmel láthatóan élvezték a gyerekek, amit első ízben szerveztek meg a Tisza-parti faluban.
Pannon RTV

A verőfényes napsütésben mindenki nagyon élvezte a játékokat, kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekek játszottak, a szülők pedig szurkoltak. A gyerekeknek 10 állomást kellett bejárniuk, ahol pontokat gyűjthettek.

Tandari Edina, Adorján: „Van válogatás, csutkavár építés, talicskatolás meg kirakós- és mindenféle játék. Nekem mind tetszett.”

Pannon RTV

A fiatalok önfeledten szaladgáltak, barátkoztak.

Borsos Barbara, Adorján: „Tojásfutással, csizma dobással, kukorica morzsolással, patkó dobással próbálkoztam. Gyűjtöm a pontokat.”

Pannon RTV

Az eseményt hagyományteremtő céllal szervezték meg helyi fiatalok összefogásával, valamint a helyi Szőke Tisza Művelődési Egyesülettel együttműködve.

Bicskei Ibolya, tag, Szőke Tisza Művelődési Egyesület, Adorján: „Ez az idei év most próba jellegű, főként a falusi gyermekek vannak jelen, számításaim szerint nagyjából 45-en. Az az álom, hogy majd kibővítjük a későbbiekben, községi szintre szeretnénk emelni, de egyelőre csak falusi szinten gondolkodtunk.”

Pannon RTV

Minden résztvevő helyezéstől függetlenül könyvjutalomban részesült a verseny végén.

Adorján
gyerekek
játék
hagyomány

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.