Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Paskó Csaba képviseli Vajdaságot a Magyarország étele szakácsversenyen

2020-01-28
13:48
2020-01-28
16:36
Forrás
Pannon RTV
Paskó Csaba kelebiai plébános képviseli Vajdaságot március 28-án, a Magyarország étele szakácsversenyen, melynek központi témája az identitás és hagyományaink megőrzése.

12 szakács mutatja be a vidék és a haza ízeit. A megmérettetés mellett Kárpát-medence gasztronómiai kínálatát is felvonultatják, sőt szakmai előadások is lesznek.

A megmérettetésre Magyarországról és a határon túlról is érkeztek nevezések. 12 döntős ételt választottak ki, köztük szerepel majd Paskó Csaba kelebiai plébános és mesterszakács Szabadkai bújtatott halpaprikás névre keresztelt ételkülönlegessége is. Paskó Csaba elmondta, hogy segédjével, Bódity Krisztiánnal vesz részt a versenyen: „Én elkészítettem a saját halpaprikásomat, a saját halászlé verziómat, amely egyfajta burkolt csomagba borítva és hát természetesen palentába a rögös túró, persze megjelenik benne a kapor, és ugyanakkor a kajmak is benne van. Egy picit a modern gasztronómia is, tehát a szferikus kajmokos, tejfölös gömb, amely a molekuláris konyhának egy ilyen picit megvillantott, de könnyen megvalósítható formájában is díszelemként megjelenik benne. Megjelenik benne természetesen a hal, a pirospaprika egyértelműen és egy csomó olyan dolog, amely a mai modern gasztronómiában elvárt.”

A száz éves trianoni évfordulóra emlékezve, a nemzeti összetartozás mellett a hagyományőrzés és az örökség továbbadása a központi témája az idei versenynek. Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke Közügyek című műsorunkban mesélt a verseny menetéről, illetve arról, hogy mit jelent az, hogy élőmunkás meleg konyhai szakácsverseny: „Az élőmunkás, az azt jelent, hogy a helyszínen kell elkészíteni az ételeket húsz adagban és a meleg konyhai szakácsverseny ez meg a fogalma, elmondja, hogy egy meleg konyhai ételt várunk, ami főétel kell hogy legyen, 1000-2000 forintból kell az ételt elkészíteni. Ez azért is fontos, mert később megpróbáljuk ezt éttermekben is elterjeszteni.”

Az elkészült fogásokat egy Hungária nevű egyedi sorszámmal ellátott tányérra kell tálalniuk a versenyzőknek. A megmérettetést március 28-án tartják a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskolában és Szakiskolában.

Paskó Csaba
kelebiai
plébános
szakácsverseny
Magyarország étele

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.