Ugrás a tartalomra
kézműves utca
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pénteken kezdődik a Tiszavirág fesztivál Zentán

2019-06-11
14:20
2019-06-11
16:33
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt idén is a Tisza-parton tartják és vasárnapig tart. Színes programokkal várják ezúttal is a kilátogatókat, gyermekprogramok és koncertek is lesznek.

A hetedik Tiszavirág fesztivál péntek este fél hétkor nyitja kapuit a bortérrel és a kézműves kiállítással. A zenei programot mint minden évben Zenta város fúvószenekara nyitja meg. Emellett a Cultstream, a Víz új kultúrája című IPA projekt bemutatójára is sok kerül szombaton.

Laskovity Kornél, igazgató, Idegenforgalmi Szervezet, Zenta: „Kiemelném a nagyszínpadon fellépő két zenekart. Ez az újvidéki Hercenšlus zenekar, illetve a szegedi Gypo cirkus zenekar, ők bizonyára jó hangulatot fognak teremteni a Tisza-partra, de ennek ellenére akusztikus koncertek fognak zajlani a Borutcában is, illetve talán a táncház is sokaknak érdekes lesz kint a Tisza-parton, egy nem mindennapi helyszínen, a Tisza-mentén táncolhatnak, mulathatnak a résztvevők.”

koncert

Az elmúlt időszak rossz időjárása, valamint a magas vízállás problémákat okozott a szervezésben, azonban mindenre van egy alternatív megoldás, egy másik helyszín. Ha nem apad a vízszint, akkor elmaradhat a tavalyi év nagy sikerű hajós felvonulása.

Kosiczky András, turizmussal megbízott tag, Zenta KT (VMSZ): „Több község fogja együttesen irtani a szúnyogot. Amennyiben az időjárás és a széljárás, vagyis minden összeáll, akkor én nagyon bízok benne, hogy a Tiszavirág fesztivál kezdetéig a szúnyoggyérítés is meg fog kezdődni.”

Egyelőre úgy néz ki, hogy kedvezni fog az időjárás. Az előrejelzések szerint 32-34 fok is lehet a hétvégén.

A fesztivál ingyenes lesz, idén is 8-10 ezer ember jelenlétére számítanak. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy útlezárások lesznek. A Dositej Obradović utcánál le lesz zárva a Tisza-part, a Zentai Gimnázium utcája, valamint a Stevan Sremac tér is.

Zenta

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.