Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pénteken kezdődik a Tiszavirág fesztivál Zentán

2019.06.11
14:20
2019.06.11
16:33
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt idén is a Tisza-parton tartják és vasárnapig tart. Színes programokkal várják ezúttal is a kilátogatókat, gyermekprogramok és koncertek is lesznek.

A hetedik Tiszavirág fesztivál péntek este fél hétkor nyitja kapuit a bortérrel és a kézműves kiállítással. A zenei programot mint minden évben Zenta város fúvószenekara nyitja meg. Emellett a Cultstream, a Víz új kultúrája című IPA projekt bemutatójára is sok kerül szombaton.

Laskovity Kornél, igazgató, Idegenforgalmi Szervezet, Zenta: „Kiemelném a nagyszínpadon fellépő két zenekart. Ez az újvidéki Hercenšlus zenekar, illetve a szegedi Gypo cirkus zenekar, ők bizonyára jó hangulatot fognak teremteni a Tisza-partra, de ennek ellenére akusztikus koncertek fognak zajlani a Borutcában is, illetve talán a táncház is sokaknak érdekes lesz kint a Tisza-parton, egy nem mindennapi helyszínen, a Tisza-mentén táncolhatnak, mulathatnak a résztvevők.”

Az elmúlt időszak rossz időjárása, valamint a magas vízállás problémákat okozott a szervezésben, azonban mindenre van egy alternatív megoldás, egy másik helyszín. Ha nem apad a vízszint, akkor elmaradhat a tavalyi év nagy sikerű hajós felvonulása.

Kosiczky András, turizmussal megbízott tag, Zenta KT (VMSZ): „Több község fogja együttesen irtani a szúnyogot. Amennyiben az időjárás és a széljárás, vagyis minden összeáll, akkor én nagyon bízok benne, hogy a Tiszavirág fesztivál kezdetéig a szúnyoggyérítés is meg fog kezdődni.”

Egyelőre úgy néz ki, hogy kedvezni fog az időjárás. Az előrejelzések szerint 32-34 fok is lehet a hétvégén.

A fesztivál ingyenes lesz, idén is 8-10 ezer ember jelenlétére számítanak. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy útlezárások lesznek. A Dositej Obradović utcánál le lesz zárva a Tisza-part, a Zentai Gimnázium utcája, valamint a Stevan Sremac tér is.

Zenta

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.