Ugrás a tartalomra
kézműves utca
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pénteken kezdődik a Tiszavirág fesztivál Zentán

2019-06-11
14:20
2019-06-11
16:33
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt idén is a Tisza-parton tartják és vasárnapig tart. Színes programokkal várják ezúttal is a kilátogatókat, gyermekprogramok és koncertek is lesznek.

A hetedik Tiszavirág fesztivál péntek este fél hétkor nyitja kapuit a bortérrel és a kézműves kiállítással. A zenei programot mint minden évben Zenta város fúvószenekara nyitja meg. Emellett a Cultstream, a Víz új kultúrája című IPA projekt bemutatójára is sok kerül szombaton.

Laskovity Kornél, igazgató, Idegenforgalmi Szervezet, Zenta: „Kiemelném a nagyszínpadon fellépő két zenekart. Ez az újvidéki Hercenšlus zenekar, illetve a szegedi Gypo cirkus zenekar, ők bizonyára jó hangulatot fognak teremteni a Tisza-partra, de ennek ellenére akusztikus koncertek fognak zajlani a Borutcában is, illetve talán a táncház is sokaknak érdekes lesz kint a Tisza-parton, egy nem mindennapi helyszínen, a Tisza-mentén táncolhatnak, mulathatnak a résztvevők.”

koncert

Az elmúlt időszak rossz időjárása, valamint a magas vízállás problémákat okozott a szervezésben, azonban mindenre van egy alternatív megoldás, egy másik helyszín. Ha nem apad a vízszint, akkor elmaradhat a tavalyi év nagy sikerű hajós felvonulása.

Kosiczky András, turizmussal megbízott tag, Zenta KT (VMSZ): „Több község fogja együttesen irtani a szúnyogot. Amennyiben az időjárás és a széljárás, vagyis minden összeáll, akkor én nagyon bízok benne, hogy a Tiszavirág fesztivál kezdetéig a szúnyoggyérítés is meg fog kezdődni.”

Egyelőre úgy néz ki, hogy kedvezni fog az időjárás. Az előrejelzések szerint 32-34 fok is lehet a hétvégén.

A fesztivál ingyenes lesz, idén is 8-10 ezer ember jelenlétére számítanak. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy útlezárások lesznek. A Dositej Obradović utcánál le lesz zárva a Tisza-part, a Zentai Gimnázium utcája, valamint a Stevan Sremac tér is.

Zenta

Most

12:04, Frissítve: 12:10

Nyáron is jó könyvtárba járni

A nyári iskolaszünetben is sok gyerek látogatja az Óbecsei Népkönyvtárat. Az intézmény kézműves foglalkozásokat szervezett, augusztusban pedig ismét lesz zenetábor.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.