Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Péntektől érkezik a lehűlés

2021.10.20
08:39
Forrás
Pannon RTV
Szerdán és csütörtökön még a napsütésé lesz a főszerep. Mindkét napon 20 fok feletti maximum hőmérsékletekre számíthatunk.

Csütörtökön csúcsosodik ki a meleg idő, ezen a napon is még a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalban 2 és 11 fok, délután 18 és 25 fok között alakulnak a maximumok. A csütörtök reggel valamivel csípősebbnek ígérkezik, és a napos, meleg délután után estére már felerősödik a déli szél. Péntek hajnalra már eléri vidékünket az erős hidegfront. A lehűlés, csapadékos idő gyorsan feledteti velünk az átmeneti felmelegedést. Pénteken már nélkülözhetetlen lesz az esernyő. Helyenként akár még 15-20 milliméter csapadékmennyiség is hullhat szombat hajnalig. Már pénteken is akár 6-10 fokkal hidegebb lesz az idő, mint eddig. A levegő hőmérséklete pénteken és szombaton csak 10-16 fokig emelkedik, ráadásul az élénk, helyenként erős lökésekkel kísért északnyugati szél is rontani fogja hőérzetünket. Vasárnap napos időre készülhetünk, és a maximum hőmérséklet is a szombatihoz hasonló hűvös tartományban fog mozogni. Az keletire, északkeletire forduló szél azonban veszít erejéből, csak néhol lehetnek élénk széllökések. A hűvös nappalokat hideg, több helyen fagyos éjszakák követik. Vasárnap hajnalban akár -5 fokra is lehűlhet a levegő. Emellett párás levegőre, ködfoltokra is számítani kell.

időjárás

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű