Ugrás a tartalomra
pixabay/byrev

A pénzhamisító a nyomtatón akart spórolni

2019-08-13
21:19
2019-08-13
21:26
Forrás
autorepublika
Kreatív módon akart egy német nő autót vásárolni. A 20 éves kaiserslauterni nő egy 15 ezer euró értékű négykerekűre vetett szemet és egy bevásárlószatyornyi hamis pénzzel akart fizetni érte.

Az eset furcsasága az, hogy nem egy minden hájjal megkent, a „legkisebb apróságokra” is odafigyelő csalóról volt szó. A nő egy szaküzletekben is olcsón megvásárolható nyomtatóval készítette az 50 eurósokat, amelyek már első pillantásra is árulkodtak arról, hogy nem az állami pénznyomda adta ki őket. A bizarr eset további fordulatot vett, amikor a rendőrök a nő otthonában további 13 ezer hamis eurót találtak, valamint a számítógépet és a nyomtatót, amelyek segítségével előállította a hamisítványokat.

Bármennyire is megmosolyogtató az eset, a német hatóságok komolyan veszik az ilyen bűncselekményeket, mivel az országban éves szinten mintegy 17 millió eurónyi hamis bankjegy kerül forgalomba. A nőt akár egy éves börtönbüntetéssel is sújthatják.

autóvásárlás
hamisító
pénz
hamis pénz

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.