Ugrás a tartalomra
Tanjug/Henrik Montgomery/TT News Agency via AP

Peter Handke Nobel-díjas író jövő tavasszal Szerbiába látogat

2019.12.16
09:57
Forrás
Vajma
Ezt Ana Brnabić kormányfő jelentette be.

Brnabić a Pink TV-nek nyilatkozva elmondta, Aleksandar Vučić szerb elnök beszélt Handkével, aki azt mondta jövőre Szerbiába látogat. Brnabić hozzátette, a nemzetközi közvéleményben Handke azon kevesek egyike volt, aki mert valami szépet mondani a szerbekről és Szerbiáról. Kiemelte, nagyon sajnálja, hogy egyesek még az irodalmi Nobel-díj esetében is úgy érezték, negatívan kell szólniuk Szerbiáról.

Peter Handke
író
Ana Brnabić

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.