Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Piac vagy bevásárlóközpont?

2019-10-06
14:14
2019-10-06
17:53
Forrás
Pannon RTV
Bár manapság már az évben bármikor hozzájuthatunk a gyümölcshöz és a zöldségfélékhez a különféle élelmiszerboltokban, még mindig a piacon kapni a legfinomabb, legtáplálóbb és legfrissebb termékeket.

Vasárnap ellenére kevés volt a vásárló a szabadkai tejpiacon. A hűvös időjárás is megtehette a hatását, de az ok a közelben megnyílt új bevásárlóközpont is lehetett.

Az őszi idényjellegű zöldségek közül a sütőtök, a karfiol, a karalábé, a brokkoli, a cékla valamint a csicsóka található meg a piacon, míg a gyümölcsök közül a standokon alma, körte, csemegeszőlő, füge, mandula, dió és mogyoró is kapható. „A legkeresettebb most a karfiol, viszik gyorsan, mert ez most nagyon olcsó. Félnek is az emberek, mert néhány évvel ezelőtt ilyenkor nem vették meg 100-200 dinárért, aztán 300-400 dinárra szökött az ára, merta földeken tönkrement” - mondta Richter Lajos, termelő.

Mogyoró

Jelenleg még nem olyan kelendő a dió, a mogyoró illetve a mák, ezek iránt a téli időszakban növekszik meg igazán az igény - mondta Joó István eladó: „A mogyoró 900, a mandula 1000, a darált dió 800, a tökmag pedig 750 dinár. A szilváért 350, a mazsoláért 400, a mákért pedig 800 dinárt kérünk. Az olaj 200 dinár, a rizsa és a paprika 70, a törött paprika viszont 100 dinár. A borsnak 500 dinár kilója.”

Tökök

Hornyák Slavicánál a sütőtök 50, a krumpli pedig 40 dinár kilónként: „A répa inkább hétvégén kelendő, de jól fogy a krumpli, a tök és a paprika is. Most a piros sütni való paprikát veszik a legjobban, valamint a sütni való tököt.”

Az árusok szerint jelenleg nem magasak az árak, sok a nézelődő, de vásárlóból még sincs elegendő. Erős konkurenciát jelent az eladók számára a folyamatosan bővülő bevásárlóközpontok száma a piac környékén.

piac
bevásárlóközpont
élelmiszerüzlet
ősz
gyümölcs
zöldségféle

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.