Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath/illusztráció

Piramis nagyságú aszteroida fog elsuhanni mellettünk

2018.08.25
13:00
Forrás
VajdaságMa
Jövő héten, számítások szerint augusztus 29-én elsuhan a Föld mellett a 2016 NF23 nevű aszteroida, amely jelentős méretével és viszonylagos közelségével hívta fel magára a figyelmet.

Bár veszélyt, elméletileg nem jelent, a 4 millió kilométeres távolság galaktikus értelemben véve mindössze 0,027 csillagászati egységre van tőlünk. Méretei ugyanakkor egészen szemrevalóak, egy piramisnál is nagyobb lehet az aszteroida, és nagyjából 32 ezer kilométeres sebességgel halad – ezekkel a paramétereivel már kiérdemelte a helyet a potenciálisan veszélyes objektumok között. A NASA szakemberei természetesen nem tévesztik szem elől az aszteroidát, amely több mint 150 méter széles is lehet. Az űrhivatal szakemberei egyébként már az 1 kilométernél szélesebb objektumok nagy részét regisztrálták, viszont az ezeknél kisebb méretű, potenciálisan veszélyes objektumoknak csak töredéke ismert.

aszteroida

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.