Ugrás a tartalomra

Programokban gazdag családi napot szerveztek Óbecsén

2021.07.17
15:23
2021.07.17
16:40
Forrás
Pannon RTV
Kézműves programokkal, főzőversennyel és kirakodóvásárral várták az érdeklődőket. A rendezvényt a helyi Sólyom Hagyományőrző Egyesület hívta életre.

Gyermekeknek szervezett kézműves foglalkozások, lovaglás és főzőverseny - ez jellemezte az egynapos családi napot, amit a Sólyom Hagyományőrző Egyesület szervezett szombaton. Mindamellett, hogy a kicsik a régi játékszereket is kipróbálhatták, nem maradt el a gyöngyfűzés, az agyagozás, sőt a rovásírás sem.

Koncz Villő, Óbecse: „Azért tetszik nekem az agyagozás, mert kipróbálhatok új dolgokat.”

Végh Lászlóné pedagógus Bácsalmásról érkezett: „Ez egy ősi technika, amit használunk, nem kell hozzá fazekaskorong, így egyszerre több gyerek is tud dolgozni. Kézzel munkáljuk meg az agyagot. Készítünk medálokat, marokedényeket, illetve felrakásos edényeket is és különféle pecsétnyomókkal mintázzuk őket.”

Míg a gyermekek a kézműves műhelymunkák keretében ügyeskedtek, a felnőttek már a bográcsba valót készítették.

Martinec Mária, Óbecse: „Főzünk hagyományos módon gulyást, most vagdossuk a hagymát, a gyerekek is itt vannak, mindenki. Nagyon szép.”

A családi napot első alkalommal szervezte meg a Sólyom Hagyományőrző Egyesület.

Becsei Árpád, az egyesület elnöke: „A családi napnak a szervezésébe azért kezdtünk bele, mivel egyre fogynak vidékünkön a gyerekek, nagyon sokan elköltöztek, hogy egy kicsikét serkentsük a családokat az itt maradásra is, a szórakozásra is.”

A programokat egész napos kézműves kirakodóvásár kíséri.

Óbecse
családi nap
Sólyom Hagyományőrző Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.