Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Programokban gazdag családi napot szerveztek Óbecsén

2021.07.17
15:23
2021.07.17
16:40
Forrás
Pannon RTV
Kézműves programokkal, főzőversennyel és kirakodóvásárral várták az érdeklődőket. A rendezvényt a helyi Sólyom Hagyományőrző Egyesület hívta életre.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Gyermekeknek szervezett kézműves foglalkozások, lovaglás és főzőverseny - ez jellemezte az egynapos családi napot, amit a Sólyom Hagyományőrző Egyesület szervezett szombaton. Mindamellett, hogy a kicsik a régi játékszereket is kipróbálhatták, nem maradt el a gyöngyfűzés, az agyagozás, sőt a rovásírás sem.

Koncz Villő, Óbecse: „Azért tetszik nekem az agyagozás, mert kipróbálhatok új dolgokat.”

Végh Lászlóné pedagógus Bácsalmásról érkezett: „Ez egy ősi technika, amit használunk, nem kell hozzá fazekaskorong, így egyszerre több gyerek is tud dolgozni. Kézzel munkáljuk meg az agyagot. Készítünk medálokat, marokedényeket, illetve felrakásos edényeket is és különféle pecsétnyomókkal mintázzuk őket.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Míg a gyermekek a kézműves műhelymunkák keretében ügyeskedtek, a felnőttek már a bográcsba valót készítették.

Martinec Mária, Óbecse: „Főzünk hagyományos módon gulyást, most vagdossuk a hagymát, a gyerekek is itt vannak, mindenki. Nagyon szép.”

A családi napot első alkalommal szervezte meg a Sólyom Hagyományőrző Egyesület.

Becsei Árpád, az egyesület elnöke: „A családi napnak a szervezésébe azért kezdtünk bele, mivel egyre fogynak vidékünkön a gyerekek, nagyon sokan elköltöztek, hogy egy kicsikét serkentsük a családokat az itt maradásra is, a szórakozásra is.”

A programokat egész napos kézműves kirakodóvásár kíséri.

Óbecse
családi nap
Sólyom Hagyományőrző Egyesület

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.