Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Programozni érdekes

2019-07-31
15:13
2019-07-31
16:15
Forrás
Pannon RTV
3D nyomtatás, rajzolás, mikrobit-programozás - ezekkel a témakörökkel foglalkoznak a 8 és 14 év közötti gyerekek a topolyai Coder Club Nyári programozó iskolájában.

A tábor július 29-től augusztus 2-ig, valamint augusztus 5-től 9-ig fogadja az érdeklődő gyerekeket. Nagy az érdeklődés az egyhetes tábor iránt, melynek a Juhász Erzsébet Könyvtár ad otthont.

3D-s nyomtatót a legtöbben eddig csak filmekben, ismeretterjesztő műsorokban láthattunk. A topolyai Coder Club nyári programozó iskolájában azonban egy kis számítógépes munka, tervezés után saját tárgyakat is nyomtathattak vele a résztvevő gyerekek.

Vörös Noémi, Topolya: „Kulcstartókat nyomtatunk mindenkinek. Itt van egy piros tekercs, ami műanyag, ezt szépen megolvasztja és kinyomtatja. Itt mutatja, hogy hány fokon nyomtatja és hány fokon kell nyomtatnia és mutatja, hogy most hány százalékon van a száz százalékig.”

A táborban a programozás által érdekes, játékos módon fejlesztik a logikai gondolkodást, a természettudományi alapismereteket és az angol nyelvtudást is. A programozás iránt nagy az érdeklődés, ezen a héten 12 gyerek jött, a jövő hétre pedig már dupla ennyi a jelentkező.

Dudás Iván, Kishegyes: „Először vagyok itt a táborban, nagyon tetszik, nem foglalkoztam még ilyennel. Azért jöttem, hogy kipróbáljam és megnézzem, milyen programozni.”

A 3D-és rajzolást és a 3D-és szkennelést is kipróbálják a gyerekek az öt nap alatt. A mikrobiteket pedig épp hőmérsékletmérésre programozták be.

Vörös Csaba, vezető, Coder Club, Topolya: „A mikrobitek nagyon népszerű mikroelektronikai eszközök, amelyek programozhatóak, gyerekek számára lett kitalálva és az idei évtől Szerbiában 36 ezer mikrobit kerül kiosztásra az általános iskolákban, úgyhogy nyilván találkoznak majd ezekkel a tanulmányaik során is, de mi a nyári tábor alkalmával szeretnénk egy kicsit előrébb haladni.”

A Coder Club nyári programozó iskolájának célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a digitalizáció világát, hogy a jövőben informatikai, programozói pályát válasszanak, hiszen ezt a keresett szakmát szülőföldjükön, akár otthonról is tudják végezni.

programozás
tábor
3D nyomtató
Coder Club

Most

Népszerű