Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Pusztulnak a halak a Temesben, a vízállás sem kedvez a horgászoknak

2020-07-11
12:35
2020-07-11
17:53
Forrás
Pannon RTV
Magas a Temes folyó vízszintje Pancsovánál. Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű hal pusztult el a folyóban, de nincs bizonyíték arra, hogy ennek pontosan mi az oka.

A helyi sporthorgászok és hajósok egyesülete szerint a víz rossz minősége távol tartja majd a horgászokat az elkövetkező hónapokban is.

A pancsovaiak számára a Temes folyó a természet közelségét jelenti, lehetőséget nyújt horgászásra és hajózásra. Az elmúlt napokban azonban a folyók magas vízszintje komoly gondokat okozott azoknak, akik naponta a víz mellett töltik szabadidejüket.

Svetozar Girinov, tag, Heroj Marko Kulić Sporthorgászok és Hajósok Egyesülete, Pancsova: „Nézzék meg, milyen fekete a Temes. Most nincs lehetőségük arra, hogy elmenjünk a Temes torkolatához, ahol a Dunába ömlik, hogy lássák, milyen különbség van, hogyan kellene kinéznie a Temesnek a Dunához viszonyítva. Tisztának kellene lennie, ahogyan egy folyó valójában kinéz. Most pedig a torkolatnál olyan, mintha olajat öntöttek volna bele. A növény- és az állatvilág is szennyezett. Sok hal pusztult el.”

A hertelendyfalvi Nagy Márton csónakkal járja körbe a környéket, a Temes pancsovai szakaszán. Horgászokat nem igazán lehet látni a part mentén. Véleménye szerint pecázásra nem lesz lehetőség a következő hónapokban sem, mert túl nagy a kockázat. Nagy Márton elmesélte, hogy néhány napja tele volt haltetemekkel a folyó: „Pontyok, harcsák, 10-15 kilós elpusztult harcsák úsztak a víz tetején. Ez óriási kár.”

A helyi sporthorgászok és hajósok egyesületének tagjai szerint az idei nyári időszak rendkívül kedvezőtlen. Az illetékesek több helyen is mintát vettek a Temesből, így Pancsován is. Jelenleg az Újvidéki Egyetem elemzésének eredményeit várják.

Temes
Pancsova
halpusztulás

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.