Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A ragadozóhalak horgászatának idényében járunk

2019-01-11
14:15
2019-01-11
20:13
Forrás
Pannon RTV
Olyan vizeken, amelyek nem fagytak be, ez az időszak az igazi süllő- és csukahorgászszezon. A Tisza folyón és a tavakon egy megfelelő ismerettel rendelkező pecás új élményekkel gazdagodhat.

A zord időjárás miatt a horgászok többsége még nem merészkedett ki a vízpartra, pedig elmondásuk szerint ez az időszak a legmegfelelőbb a ragadozóhalak horgászására.

Csipak Viktor, Zenta: „A horgászok számára sajnos nagyon korlátozottak a lehetőségek a téli horgászatot illetően, tehát ami a télen horgászható halak közé tartozik, a csuka. Elsősorban, ez már régebbről közismert halfajta, a másik a süllő, esetleg még a balin és a menyhal.”
 

Boros Bernárd, Zenta: „Sajnos sok embernél látni, hogy a pici, méreten aluli halakat viszi szemrebbenés nélkül, nem gondol a jövőre, nem gondol a jövő generációjára. Egy dolog, hogy a konyhára is vigyünk halat, ami méreten felüli, de azért hagyjunk is valamit.”

A horgászok elmondása szerint, ha sikereket szeretnénk a téli időszakban, akkor mindenképp a tavakon érdemes először próbálkozni.

horgászat
csuka
süllő

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.