Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Ragyogóan napos, de csípős idő

2021.03.06
05:50
2021.03.06
11:28
Forrás
Szerbiai RTV, hidmet.gov.rs, hirado.hu, koponyeg.hu
Nem adja magát a tél, csípős reggellel indult március első hétvégéje, legfeljebb 7-8 fokig melegszik fel a levegő, gyenge, mérsékelt szél fújhat. Éjszakai fagyra számíthatunk Vajdaságban.

Vasárnap gyengén felhős, napos idő lesz Vajdaság területén. Több helyen megélénkülhet a szél. Az előrejelzések szerint a délutáni órákban 8-10 fok lesz, éjszaka viszont akár -4 fokra is lehűlhet a levegő.

Hétfőn már felhősebb időnk lesz, az ország déli részén néhol enyhe eső is előfordulhat, de Vajdaságban száraz idő valószínű.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet szerint a jövő hét első napjaiban 9-10 fok körüli csúcshőmérsékletre számíthatunk. Reggelente enyhe fagy lehet, kisebb felmelegedés kezdődik.

Tanjug/Jaroslav Pap

A Magyarország felett átvonuló hidegfront mögött szárazabb, mintegy 10 fokkal hidegebb levegő érkezett, emiatt az enyhe tavaszi időnek egyelőre vége – olvasható a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A hét végén éjszaka országos fagyra számíthatunk és a délutáni hőmérséklet is jóval alacsonyabb lesz a korábbinál. A jövő héten valamelyest enyhül az idő.

időjárás
Vajdaság
felhős
napos

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.