Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rajzok és festmények

2021.10.04
18:55
2022.07.01
14:47
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt az ABC&T képzőművészeti szakkör őszi tárlata a szabadkai Szabadegyetem kiállítótermében. A 22. évzáró kiállítás Rajzok és festmények címmel mutatja be a művészetkedvelők alkotásait.

A Szabadkán és Palicson alkotók közösen mutatják be az elmúlt évben készülteket, van, aki több képpel is szerepel. Összesen 20 személy alkotását láthatja a közönség.

Török István, csoportvezető, ABC&T: „Már 22 éve ez így működik, hogy a legutolsó év, szóval a legutolsó kiállítástól az idei kiállításig, 1 év alatt, amik készültek, csak azt lehet kiállítani. Aki ez alatt az egy év alatt nem bírt, vagy valami oka volt rá, az kevesebbet állít ki vagy nem állít ki, de arra akarom serkenteni őket, hogy amennyire lehet, egy év azért mégis hosszú idő, hogy ha valaki szereti a festést, rajzolást, azért meg lehetne jó néhány munkát csinálni. A másik fő dolog meg az, hogy ki mit szeret, akár témában, akár technikában, akár művészeti irányzatban.”

festmény
ABC&T Szakkör
Szabadka
Török István
kiállítás

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.