Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A regeneratív mezőgazdaságban van a jövő

2022.11.19
07:26
2022.11.19
16:40
Forrás
Pannon RTV
A héten nyolcmilliárdan lettünk a Földön, és várhatóan 15 év alatt elérjük a 9 milliárdot.

Arról, hogy ennek tükrében miként kellene gazdálkodnunk a természeti erőforrásokkal, pénteken Káosz a világban, szemét a fejekben címmel tartott előadást az óbecsei INNOVA Alkotók és Újítók Társasága a Than Emlékházban. A regeneratív mezőgazdaságról is hallhattak az érdeklődők.

Gilvázi István, INNOVA Alkotók és Újítók Társasága, Óbecse: „Legfőképp a mezőgazdasággal van a probléma, mert tönkretettük a földünket, illetve a termőtalajt, és a humusztartalom most már 3% alatt van. Hogy ezt vissza tudjuk hozni, egyetlen megoldás csak regeneratív talajmegújító mezőgazdaság. Erre kellene összpontosítani, ezt kicsiben is meg lehet tenni akár a kiskertben, de ugyanúgy nagyban a termelők is a szántás és műtrágya nélküli talajművelést el tudják sajátítani.”

Óbecse
INNOVA Alkotók és Újítók Társasága
Gilvázi István

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.