Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Régi és új, kicsi és nagy traktorok robogtak végig Szenttamás utcáin

2021.07.17
17:11
2021.07.17
17:24
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a 6. Szenttamási Traktortalálkozót. Az érdeklődőket mini mezőgazdasági kiállítás, traktoros ügyességi vetélkedők, gyermekprogramok, bableves-főzőverseny és egyéb programok várták.
Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozó hagyományosan a traktorok felvonulásával indult.

Füstös Diana résztvevő: „A traktortalálkozón már évek óta, három-négy éve részt veszek, vezetni pedig már nagyon rég vezetek, mivel ebben nőttem föl. Nekünk ez olyan mindennapi, mint másnak a biciklizés.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Idén csaknem 100 traktoros jelentkezett be Szenttamásról és környékéről. Ez jó alkalom számukra, hogy találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek.

Kocsis Krisztián szervező: „Év közben, tehát a szezonokban dolgoznak az emberek, állandóan a határban vannak, állandóan dolgoznak, és ezért szerettünk volna megszervezni egy rendezvényt, ahol kicsit ki tudnak kapcsolódni, aki szeretne, tud versenyezni. Szép nyereményeket tudnak nyerni, aki a legjobb traktorista lesz. A legfőbb oka a rendezésnek ez.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozón a kiállított traktorok és mezőgépek jelentős részét tartományi, köztársasági, valamint a Prosperitati Alapítvány támogatásaiból vásárolták meg.

Dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottsági elnöke: „Komoly fejlődés érezhető a mezőgazdaságban. A vajdasági mezőgazdasági géppark lassan megújul, és nyilván ez azt mutatja, hogy a vajdasági mezőgazdaság még erősebb, még hatékonyabb tud lenni az elkövetkező időszakban. Ha megnézzük csak ma itt ezeket a beszolgáltatókat, ez egy nagyon komoly eredmény.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozón bableves-főzőversenyt is tartottak, de a gyerekeknek is készültek különféle programokkal.

traktortalálkozó
Szenttamás
Kocsis Krisztián
Dr. Nagy Imre
traktor

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.