Ugrás a tartalomra
Pixabay/MarmotWhistler/illusztráció

Rekordsúlyú pandabocs született az egyik kínai rezervátumban

2020.06.08
15:05
2020.06.08
15:12
Forrás
hirado.hu
Rekordsúlyú pandabocs született a csengtui óriáspanda-rezervátumban. Az újszülött panda 219 grammal jött a világra.

Az anyaállat, Ajli pénteken adott életet a bocsnak – jelentették hétfőn a bázis szakemberei. A közlemény szerint a pandabocs erős és egészséges, születése után máris hat gramm anyatejet ivott, ami több, mint amennyit az újszülött pandák általában képesek szopni.

A rezervátumban pénteken egy másik panda, Jüanzsun is szült: 172,6 grammos kölyke is jól van. Ebben az évben már öt bocs, három hím és két nőstény született az óriáspanda-tenyésztő központban.

Az óriáspandát 150 éve fedezték fel a kínai vadonban. Ez a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén.

A Csengtuban 1987-ben hozták létre az óriáspanda fajvédelmi központot, ahol már több mint 300 állat született. 

óriáspanda
Kína
rezervátum

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!