Ugrás a tartalomra

Remek hír: Gyorsítanak egy nagyot az USB-n

2017-08-29
18:38
2017-08-29
18:43
Forrás
hvg.hu
Az USB Implementers Forum gőzerővel azon dolgozik, hogy a jelenlegi legkorszerűbb USB-csatlakozók legfeljebb 10 Gbit/sec sebességét megduplázzák.

Szeptemberben bemutathatják az USB-C jelenlegi 10 Gbit/sec-os adatátviteli sebességét megduplázó új szabványt. Egy DVD-nyi adatot így egy szempillantás alatt lehet majd lemásolni.

Március óta tudni lehet, hogy az USB Implementers Forum (USB-IF) gőzerővel azon dolgozik, hogy a jelenlegi legkorszerűbb USB-csatlakozók legfeljebb 10 Gbit/sec sebességét megduplázzák. A fejlesztésről korábban csak annyit lehetett tudni, hogy "a következő években" érkezik, most azonban úgy tűnik, ennél jóval kevesebbet kell rá várni.

Már a tervezés végső fázisánál tartanak, az USB-IF szerint már szeptemberben leránthatják róla a leplet. Ez azonban viszont minden bizonnyal csak formalitás lesz, hiszen már most is sok mindent lehet tudni a technológiáról.

Az USB 3.2-es protokoll 20 Gbit/sec adatátviteli sebességre lesz képes, így a C típusú USB-csatlakozók az eddigieknél mintegy kétszer gyorsabbak lesznek. Mint írják, az A és B típusúakra nem vonatkozik a fejlesztés, azokban ugyanis nincs elég szál, így fizikailag sem lenne képes ekkora adatátviteli sebesség elérésére. Az USB-C-t használók viszont örülhetnek, így ugyanis nagyjából 2 GB adatot lehet majd másodpercenként mozgatni. A fejlesztéssel a töltési sebesség is gyorsulni fog.

A fejlesztők úgy számolnak, hogy a gyártók 2019-ben dobhatják majd piacra az első olyan eszközöket, melyekben már ezt a technológiát építik be.

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.