Ugrás a tartalomra

Remek hír: Gyorsítanak egy nagyot az USB-n

2017-08-29
18:38
2017-08-29
18:43
Forrás
hvg.hu
Az USB Implementers Forum gőzerővel azon dolgozik, hogy a jelenlegi legkorszerűbb USB-csatlakozók legfeljebb 10 Gbit/sec sebességét megduplázzák.

Szeptemberben bemutathatják az USB-C jelenlegi 10 Gbit/sec-os adatátviteli sebességét megduplázó új szabványt. Egy DVD-nyi adatot így egy szempillantás alatt lehet majd lemásolni.

Március óta tudni lehet, hogy az USB Implementers Forum (USB-IF) gőzerővel azon dolgozik, hogy a jelenlegi legkorszerűbb USB-csatlakozók legfeljebb 10 Gbit/sec sebességét megduplázzák. A fejlesztésről korábban csak annyit lehetett tudni, hogy "a következő években" érkezik, most azonban úgy tűnik, ennél jóval kevesebbet kell rá várni.

Már a tervezés végső fázisánál tartanak, az USB-IF szerint már szeptemberben leránthatják róla a leplet. Ez azonban viszont minden bizonnyal csak formalitás lesz, hiszen már most is sok mindent lehet tudni a technológiáról.

Az USB 3.2-es protokoll 20 Gbit/sec adatátviteli sebességre lesz képes, így a C típusú USB-csatlakozók az eddigieknél mintegy kétszer gyorsabbak lesznek. Mint írják, az A és B típusúakra nem vonatkozik a fejlesztés, azokban ugyanis nincs elég szál, így fizikailag sem lenne képes ekkora adatátviteli sebesség elérésére. Az USB-C-t használók viszont örülhetnek, így ugyanis nagyjából 2 GB adatot lehet majd másodpercenként mozgatni. A fejlesztéssel a töltési sebesség is gyorsulni fog.

A fejlesztők úgy számolnak, hogy a gyártók 2019-ben dobhatják majd piacra az első olyan eszközöket, melyekben már ezt a technológiát építik be.

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.