Ugrás a tartalomra
Koncz Márton

Rendhagyó adással kezdődik a NYÁR 23 a Dunán

2023.06.02
17:04
Forrás
Közlemény
A Duna népszerű nyári magazinműsora június 17-től ismét élőben jelentkezik a Balaton-partról. A NYÁR 23 különleges szombati adással, kibővült tematikával és a két műsorvezetőpárossal veszi kezdetét.

A műsor egész nyáron a Kárpát-medence izgalmas turisztikai célpontjaival, látványosságaival, a szezon turistacsalogató programajánlóival, sztárvendégekkel és zenés produkciókkal várja a nézőket hétfőtől szombatig, délelőtt 10 és 12 óra között. Vasárnap reggel a hét legemlékezetesebb pillanataiból válogatott adást láthatnak a nézők.

A nyár egyik legjobban várt tévéműsorának központi helyszínét, a balatoni panorámás révfülöpi mólót június 17-től megtölti a gasztronómia, az utazás, a sport és a zene.  A NYÁR 23 első, rendhagyó szombati adásának témája a balatoni szezonkezdés lesz az év balatoni fagyijának kóstolásával. A sztárfellépők mellett a hazai kulturális élet kiválóságaival, szakértőkkel, tanácsadókkal, kézművesekkel, termelőkkel beszélgetnek a műsorvezetők, és inspiráló életutakat, emberi történeteket ismerhetnek meg a Duna nézői délelőttönként. A magyarországi turisztikai helyszínek legfrissebb híreiről, a legnépszerűbb programokról, rendezvényekről és a leghasznosabb nyaralási tippekről a műsor visszatérő házigazdái, Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence adnak naprakész információkat.

A NYÁR 23 napi két órában mutatja be a legváltozatosabb programlehetőségeket, beszámol a legnagyobb hazai fesztiválokról, eseményekről, nyári táborokról, kalandos kirándulóhelyekről, látványosságokat, köztük kastélyokat és várakat fedez fel, ismerteti a nyári trendeket, életmód tanácsokat. Mindezek mellett szállástippeket ad, hogy valamennyi néző megtalálja a számára megfelelőt. Az adások egyik újdonságaként a Kárpát-medence legeldugottabb szegleteit kutatják fel a közmédia csatornáinak műsorvezetői, és élménydús kikapcsolódást ajánlva naponta, több számukra kedves turisztikai célpontra kalauzolnak határon innen és túl. A sokrétű kínálatban a NYÁR 23 közönsége kétkeréken, négykeréken vagy akár négylábúval együtt könnyedén megtalálhatja a tökéletes nyári feltöltődést.

A gasztronómia továbbra is szerves része a műsornak, így a nézők idén is ízelítőt kaphatnak a nyár ínyencségeiből: ínycsiklandó és egészséges magyar fogásokat, a legfinomabb hazai különlegességeket, klasszikus strandételeket, fagylaltokat, lekvárokat, desszertkülönlegességeket, továbbá frissítő italokat mutat be az ország legjobb éttermeinek, büféinek, vendéglátóhelyeinek és borászatainak kínálatából.

NYÁR 23 – június 17-én rendhagyó adással, majd hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

Duna Televízió

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.