Ugrás a tartalomra
Retro fesztivál

Retro fesztivált is rendezett a Green Future

2017-08-12
21:33
2017-10-04
12:20
Első ízben rendezték meg a Vajdasági Retro fesztivált az adai Adica üdülési központban. A Green Future szervezői szerették volna az idősebb korosztályt is bevonni a többnapos rendezvénybe.

A fesztiválon először az Ámokfutók csapata lépett a színpadra. Őket a Groovehouse elnevezésű duó követte. A közönség velük együtt énekelte a legismertebb slágereiket.

A Groovehouse formációt több szál is köti Vajdasághoz.  Kárpáti Zsolt, énekes, Groovehouse: „Egyrészről, hogy akivel együtt dolgozunk, ő Szabadkán lakik, akivel hangszereljük az albumainkat immáron sokadik, tizenéve. Illetve, például ahol a stúdiónk van, Solymáron Budapest mellett, ott is vajdasági magyarokkal együtt vagyunk egy fedél alatt. Illetve még egy: nekem a nagymamán is Szabadkán született például.”

Az együttesnek mozgalmas 19 év áll a háta mögött. Generációk nőttek fel rajtuk, és ez alatt az idő alatt 5 lemezt adtak ki, amelyekért számos díjat érdemeltek ki. Kis Judit, énekes, Groovehouse: „A hatodik az pont a 20 éves jubileum miatt is készül, és úgy gondoltuk, hogy méltó ez a 20 év arra, hogy legyen egy hatodik lemezünk.”

Az eseményt a Green Future fesztivál keretein belül rendezték meg. Tajti Attila, főszervező, Green Future: „Az volt a motivációnk, hogy a Green Future fesztivált szeretnénk a lehető legszélesebb korosztályba kiterjeszteni. Szerettük volna az idősebb, 30-40 éves korosztályt is megfogni. Az idősebbet nyilván úgy értem, hogy a mi közönségünkhöz képest idősebbek.”

A Vajdasági Retro fesztivált várhatóan jövőre is megrendezik.

Ada
Green Future
Retro fesztivál
Groovehouse
Tajti Attila

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Csatát vívtak Bácskossuthfalván a gyerekek

Az 1110 éve zajlott pozsonyi csata elevenedett meg a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermében. A gyermekhét részeként az intézmény diákjai játszották újra a csatát.