Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Riasztást adtak ki a fagyos időjárás miatt

2022.01.23
17:05
2022.01.23
21:46
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Sárga riasztást adtak ki egész Szerbia területére hétfőre a fagyos időjárás miatt, kedden pedig narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben, ami veszélyes időt jelent.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből az derül ki, hogy viszonylag sok napos időszak várható, ugyanakkor a csúcsok nem emelkednek 3-4 fok fölé. A hajnalok pedig igazi jegesedést hoznak, több helyen akár -9 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Kisebb felmelegedés szerdától várható.

Pannon RTV

Szombaton még hóesésre, vasárnap pedig verőfényes napsütésre ébredhettünk. A napos idő ellenére azonban a délelőtti órákban a csúcsértékek nem haladták meg a 0 fokot sem. Az előrejelzésekből kiderül, hogy az előttünk álló napok nagyon hidegek lesznek.

Nézzük, melyik nap milyen idő lesz.

Hétfőn a maihoz hasonló időjárásra van kilátás. A sok napsütés ellenére azonban a nappali csúcsértékek 2 fok körül alakulnak majd, hajnalban pedig -9 és -11 fok alá csökken a hőmérséklet. Kedden borús időre kell számítani 1 fokos csúcsértékekkel, a hajnali értékek -8 és -9 körül alakulnak. Szerdán valamivel melegebb lesz, ekkor már fagypont feletti értéket, 3-4 fokot is mérhetünk. Hajnalban -8 is lehet a hőmérséklet.

Kovács Géza klímakutató: „Ami viszont jó hír, hogy csütörtöktől kezdve, tehát a hét második felétől kezdve enyhébb légtömegek érkeznek. Többnyire száraz légtömegekről van szó és a hőmérséklet emelkedik. Az éjszakai lehűlés is sokkal gyengébb lesz, tehát nagyjából fagypont közelében lesz a minimum érték, viszont a maximum hőmérséklet szombaton már elérheti a +7-+8 fokot is.”

Komolyabb felmelegedésre február közepéig nem kell számítani - tette hozzá a klímakutató.

Pannon RTV

Sok helyen még csúszós utakra kell számítani országszerte, a sofőröktől fokozott óvatosság az elvárt - figyelmeztet a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség. A legtöbb helyen járhatók az utak, ugyanakkor helyenként a tegnap megolvadt hó ráfagyhat az útszakaszokra, ez pedig rendkívül balesetveszélyes.

A sofőröknek kiemelten fontos betartaniuk a sebességkorlátozásokat, továbbá a követési távolságot. Téli felszerelés nélkül senki ne induljon útnak!

hideg
időjárás
közlekedés
csúszós út

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű