Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rút kiskacsa története szórakoztatta a lurkókat Zentán

2019-10-11
17:27
2019-10-11
17:44
Forrás
Pannon RTV
Igazi gálaműsort szervezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete a gyerekhét alkalmából a község elsőseinek. Előadás, zene, ének és tánc várta a közönséget a Művelődési Ház színháztermében.

Mozgalmas volt a gyerekhét a Zenta községbeli gyerekek számára, hisz az iskolákban is játszottak, különböző feladatokat végeztek el és sokat nevettek. Rendkívül nagy sikert aratott a gyerekek körében A rút kiskacsa története, amelyet a helyi Miroslav Antić Kamaraszínház legfiatalabb színjátszói mutattak be.

Homolya Eszter, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A mesét én már nagyon sokszor megnéztem, és szeretem.”

Tóth Alex, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A legszebb része az volt, amikor táncoltak, mert olyan jó volt nézni, olyan megnyugtató volt.”

A Gyermekbarátok Egyesülete minden évben rendez egy színházi bemutatkozást a községbeli elsősök számára.

Borbély Ildikó, tag, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „Az Egyesület célja, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel, és hogy egy kis jókedvű időtöltésen vegyenek részt a gyerekek. Általában hétvégente rendezzük meg a rendezvényeinket, hogy az iskola mellett is el tudjanak jönni a gyerekek.”

A színházi előadás után az Egyesület tagjai múzeumi látogatásra invitálták az elsősöket, ahol tárlatvezetést tartottak számukra.

gyerekhét
Zenta
Gyermekbarátok Egyesülete
Miroslav Antić Kamaraszínház
Borbély Ildikó

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.