Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rút kiskacsa története szórakoztatta a lurkókat Zentán

2019-10-11
17:27
2019-10-11
17:44
Forrás
Pannon RTV
Igazi gálaműsort szervezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete a gyerekhét alkalmából a község elsőseinek. Előadás, zene, ének és tánc várta a közönséget a Művelődési Ház színháztermében.

Mozgalmas volt a gyerekhét a Zenta községbeli gyerekek számára, hisz az iskolákban is játszottak, különböző feladatokat végeztek el és sokat nevettek. Rendkívül nagy sikert aratott a gyerekek körében A rút kiskacsa története, amelyet a helyi Miroslav Antić Kamaraszínház legfiatalabb színjátszói mutattak be.

Homolya Eszter, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A mesét én már nagyon sokszor megnéztem, és szeretem.”

Tóth Alex, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A legszebb része az volt, amikor táncoltak, mert olyan jó volt nézni, olyan megnyugtató volt.”

A Gyermekbarátok Egyesülete minden évben rendez egy színházi bemutatkozást a községbeli elsősök számára.

Borbély Ildikó, tag, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „Az Egyesület célja, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel, és hogy egy kis jókedvű időtöltésen vegyenek részt a gyerekek. Általában hétvégente rendezzük meg a rendezvényeinket, hogy az iskola mellett is el tudjanak jönni a gyerekek.”

A színházi előadás után az Egyesület tagjai múzeumi látogatásra invitálták az elsősöket, ahol tárlatvezetést tartottak számukra.

gyerekhét
Zenta
Gyermekbarátok Egyesülete
Miroslav Antić Kamaraszínház
Borbély Ildikó

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.