Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rút kiskacsa története szórakoztatta a lurkókat Zentán

2019.10.11
17:27
2019.10.11
17:44
Forrás
Pannon RTV
Igazi gálaműsort szervezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete a gyerekhét alkalmából a község elsőseinek. Előadás, zene, ének és tánc várta a közönséget a Művelődési Ház színháztermében.

Mozgalmas volt a gyerekhét a Zenta községbeli gyerekek számára, hisz az iskolákban is játszottak, különböző feladatokat végeztek el és sokat nevettek. Rendkívül nagy sikert aratott a gyerekek körében A rút kiskacsa története, amelyet a helyi Miroslav Antić Kamaraszínház legfiatalabb színjátszói mutattak be.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Homolya Eszter, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A mesét én már nagyon sokszor megnéztem, és szeretem.”

Tóth Alex, elsős tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A legszebb része az volt, amikor táncoltak, mert olyan jó volt nézni, olyan megnyugtató volt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Gyermekbarátok Egyesülete minden évben rendez egy színházi bemutatkozást a községbeli elsősök számára.

Borbély Ildikó, tag, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „Az Egyesület célja, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel, és hogy egy kis jókedvű időtöltésen vegyenek részt a gyerekek. Általában hétvégente rendezzük meg a rendezvényeinket, hogy az iskola mellett is el tudjanak jönni a gyerekek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A színházi előadás után az Egyesület tagjai múzeumi látogatásra invitálták az elsősöket, ahol tárlatvezetést tartottak számukra.

gyerekhét
Zenta
Gyermekbarátok Egyesülete
Miroslav Antić Kamaraszínház
Borbély Ildikó

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.