Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A sakk világnapja

2021.07.20
15:21
2021.07.20
17:08
Forrás
Pannon RTV
A kortalanul játszható szellemi sportot milliók űzik világszerte.

Július 20-a a sakk világnapja. A fekete-fehér mezőkön figurákkal vívott játék első világbajnokságát 1886-ban rendezték meg, 1924 óta pedig sakkolimpiát is tartanak. A már 4-5 éves kortól játszható sport segítségével a gyermekek sokat fejlődhetnek.

A sakktáblán sok olyan dolgot megtanulhatnak, amire az életben is szükségük lehet, megtanulhatnak rendszerben gondolkodni, jobban el tudják viselni a vereséget, jobban értékelik a győzelmet, valamint megtanulják tisztelni a szabályokat.

Rózsa Zsombor, sakkoktató: "A sakkozás az elmúlt években egy óriási reneszánszát élte, ugyanis létrejött a Vezércsel című sorozat, amely világszerte nagyon népszerű lett. Itt Vajdaságban is a sakkozás az egy népszerű tevékenység. Itt vannak olyan rendezvények, mint a Funchesstic vagy a Sakktivity, ami által a gyerekek nagyon szívesen és nyitottan viszonyulnak a sakkhoz és utána pedig felkereshetik a sakk-klubokat, ahol játszhatnak is."

sakk
világnap
játék

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.

Népszerű