Ugrás a tartalomra
Facebook/Sakktivity

A Sakktivity legjobbjai

2020.10.10
17:37
2020.10.10
18:52
Forrás
Pannon RTV
Živanac Beren, az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, és csapatkapitánya, a Hét Nap újságírója, Szerda Zsófia bizonyultak legjobbnak az idei Sakktivityn.

 A második helyezett a palicsi Mészáros Bence és Brasnyó Zoltán, médiaházunk munkatársa, rádiós műsorvezető, a harmadik pedig Ludas képviseletében Fejős Viola és Pesitz Mónika színművész lettek. Az esemény házigazdája a Pannon RTV munkatársa, Agárdi Gábor volt. A járványügyi intézkedések miatt az idei verseny kissé átalakult, a nézők a Facebookon, online közvetítés formájában követhették nyomon a játékos sakkvetélkedőt, amely nagy adag kreativitást, ügyességet és logikát követelt meg a csapatoktól. A Sakktivityn 8 csapat, azaz 8 település szerepelt, ezúttal egy-egy 8.-ik osztályos résztvevővel. Hozzájuk közismert vajdasági sztárok, azaz csapatkapitányok csatlakoztak. Az általuk aláírt Sakktivity-posztert Pál Gajódi Olivér gyógyulásáért bocsájtják licitre. Rózsa Zsombor, a Sakktivity alkotója és szervezője elmondta, a vetélkedő minden játéka valamilyen módon a sakk szabályait veszi alapul.

„Van egy világméretű összefogás, "a sakk összeköt minket" mottóhoz, ehhez pedig nagyon sok helyszín csatlakozik. Az idén nem beszélhetünk 200-250 helyszínről, sok országban sokkal szigorúbban a korlátozások, mint nálunk. De azért az idén is nagyon sok egzotikus helyszín csatlakozott, Malajzia, Nepál, Románia, Fehéroroszország, Franciaország, illetve vannak új helyszínek is, például Norvégia is csatlakozott ehhez a világméretű összefogáshoz.”

Sakktivity
Brasnyó Zoltán
Rózsa Zsombor
Pál Gajódi Olivér
Szerda Zsófia

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.