Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Sárkányhajóba ültek az egyetemisták

2022.08.17
09:34
2022.08.17
17:24
Forrás
Pannon RTV
Sárkányhajózás, kirándulás, sportprogramok voltak a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborának második napján. A vajdasági diákok is gyorsan belejöttek az evezésbe.

Míg a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborának első napja előadásokkal volt teletűzdelve, addig kedden meglepetésprogrammal indították a napot. Ezúttal elhagyták a sátoraljaújhelyi tábort, és Sárospatakra utaztak, a Bodrog partjára.

Izgalmas programmal indult a tábor 2. napja, a diákok sárkányhajózáson vehettek részt. Egy sárkányhajóban 10 evezősre és egy dobosra van szükség. A diákokat Belicza János, a sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke instruálta, aki elmondta, az evezősök mellett a dobosnak is nagy szerepe van. „A biztatástól kezdve az ütemet adja, próbál segíteni a csapatnak, és tudja mondani, hogy mikor kell meghúzni, vagy jobban spórolni az erővel. Ezt tanulni kell.”

Szinte az összes egyetemistát lenyűgözte a sárkányhajózás. Eleinte félénken, de később már nagyon rutinosan eveztek a dobszó ritmusára.

Apró Zsanett, Vajdaság: „Eddig ez a sárkányhajózás érdekelt a legjobban, és nagyon tetszett is. Kicsit összevissza csináltuk először, de utána sikerült belejönni. A végére igazi profik voltunk.”

Seres Károly, Kápátalja: „Ez a sárkányhajózás nagyon megfogott, most voltam először. Ki is akartam már próbálni, hála Istennek, most összejött, és nagyon tetszett.”

Amikor már mindenki elsajátította a sárkányhajózás alapját, versenyt is rendeztek a diákok között.

A keddi napon egyéb sportprogramokkal és kvízesttel is készültek a szervezők.

sárkányhajó
evezés
Rákóczi Szövetség
Összmagyar Egyetemista Tábor

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű