Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Segítsünk, hogy Pityu ismét a családjával lehessen!

2022.06.22
17:55
2022.06.23
12:27
Forrás
Pannon RTV
Súlyos baleset történt a Szabadka környéki Gabrić településen.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Egy 14 éves fiú játék közben a közeli kanálisba csúszott. A társai segítségért futottak, azonban senki nem segített. Csak miután a szabadkai mentősök kiérkeztek a helyszínre, ők húzták ki a már kritikus állapotban lévő gyermeket a vízből. A fiút most a Vajdasági Klinikai Központban ápolják Újvidéken.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Mindenki kedvence Óp István. A szabadkai Dr. Svetomir Bojanin Általános és Középiskolában, ahol most hatodikos és otthon is mindenki szereti, hiszen szorgalmas, vidám, segítőkész gyermekről van szó. Pénteken délelőtt iskola előtt, még játszott egyet a társaival.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Gabrić település közelében lévő kanálison történt pénteken 10 órakor a baleset Óp Istvánnal, amikor társaival lejött játszani, és véletlenül belecsúszott a kanálisba. A kanális – mint mondják – körül belül három méter mély, a kisfiú pedig nem tud úszni.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Ahogy Óp István, a társai sem tudnak úszni, ezért segítségért szaladtak. A segítség csak a szabadkai mentőktől jött, azonban erre a fuldokló Óp Istvánnak mintegy 45 percet kellett várnia, addig pedig rengeteg iszap és sár került a tüdejébe. A mentők négyszer kísérelték meg rajta az újjáélesztést, mire az sikerült. Ezek után a fiút azonnal a Szabadkai Közkórházba szállították.

Óp Gyöngyi, Óp István édesanyja: „Reménykedünk, hogy hazajön. Nekem csak az a vágyam, hogy itthon legyen.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Csipak Szarapka Dóra tanárnő már csaknem hat éve ismeri az Óp családot. Pityut két éve tanítja, azonban a 14 éves fiú nővére is a tanítványa volt. Mint mondta gondos, kedves, lelkiismeretes családról van szó, ahol a szülők szorult anyagi helyzetük ellenére szeretetben nevelik a gyermekeiket.

Csipak Szarapka Dóra, tanár, Dr. Svetomir Bojanin Általános és Közép Iskola, Szabadka: „Kérdeztem az anyukát, Gyöngyit, hogy mire lenne szükségük, mi jelentené a legnagyobb támogatást nekik, ebből is az látszik, hogy mennyire szerények, mert szegény sorsú családról van szó. De Gyöngyi mégis azt mondta, hogy az lenne a legnagyobb segítség és a legfontosabb az lenne, ha Pityu otthon lenne. Mi ehhez úgy tudunk hozzásegíteni, ha anyagi támogatást, pénzt adunk a családnak és a kórházi kezeléseket, a jövőbeli terápiákat, gyógyszeres kezeléseket támogatni tudjuk így majd, és adja a Jó Isten, hogy meggyógyuljon és felépüljön a mi Pityunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Óp Istvánt még aznap az újvidéki Vajdasági Klinikai Központ intenzív osztályára vitték életveszélyes állapotban. Óp Gyöngyi élettársa, Perc Imre folyamatosan kapcsolatban van az újvidéki orvosokkal, tőlük tudja, hogy a fiúnál agyödémát állapítottak meg. Az agy duzzanata általában nehezen kezelhető és gyakran alakulhat ki súlyosabb probléma, akár halál is. A család most Újvidékre utazik a fiúhoz, akit állítólag már lekapcsoltak a gépekről. Mindenki reménykedik Óp István felépülésében, azonban az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy agysérülése valószínűleg maradandó lesz.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A család nehéz anyagi sorsa miatt várja a jóakarók segítségét Óp István gyógykezelésére. Az adományokat a 220-4130000022603-97-es számlaszámra várják Perc Imre névre.

baleset
Gabrić
beteg

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.